Chocolade Smelten 101

Als je graag bakt of lekkere snacks klaarmaakt, is dit toch wel een techniek die je moet beheersen! Chocolade smelten is super eenvoudig en met onze tips word je al snel een pro. Lees snel verder en probeer het zelf. Good luck!

Chocolade Smelten

Chocolade smelten is heel eenvoudig als je de techniek eenmaal onder de knie hebt. Gemakkelijk te gebruiken voor bij een recept of om een lekkere fruit-chocolade snack mee te maken. Chocolate Covered Strawberries anyone?

 

Benodigdheden:

  • Steelpan
  • Glazen kom
  • Chocolade
  • Chocolade vormpjes
  • Lepel/spatel (om te roeren)

 

Voorbereidingen:

  •  Zorg ervoor, voordat je begint, dat je chocolade in kleine stukjes is gesneden of gebroken. Je kunt natuurlijk ook chocolade stukjes gebruiken die speciaal bedoelt zijn voor het smelten van chocolade.

 

Au Bain-Marie:

Au Bain-Marie smelten is met een glazen kom boven een steelpannetje. Zo doe je het: plaats een glazen kom boven een steelpan met daarin een laagje heet water. Zorg ervoor dat het water niet gaat koken (laag vuur) en doe de chocolade stukjes in de kom. Blijf de chocolade roeren met een lepel, zodat alles sneller smelt en niets aanbrandt. Als de chocolade eenmaal gesmolten is, kun je het gebruiken op je favoriete manier!

 

Overige chocolade:

Liever geen chocolade verspillen? Wij weten de beste manier om zoveel mogelijk chocolade te behouden voor de volgende keer dat je iets wilt smelten. Pak wat chocolade vormpjes erbij, zoals bonbon vormpjes van IKEA. Spatel alle chocolade bij elkaar en schep met een theelepeltje de chocolade in alle vormpjes. Laat de vormpjes harden in de koelkast en gebruik je chocolade zo eenvoudig weer opnieuw!

 

Tips:

  • Gebruik bakpapier om met chocolade omhulde lekkernijen goed te laten drogen. Je kunt alles namelijk weer gemakkelijk afhalen van een stukje bakpapier, terwijl dit met een bord nooit zo goed lukt.
  • Gebruik een rubberen spatel om je kom goed schoon te krijgen en geen chocolade te verspillen.

Plaats een reactie