How-to: werk je uitgroei bij zonder te verven

Je haar verven: opeens zien je lokken er frisser, mooier en soms totaal anders uit. Tenminste, de eerste paar weken. Daarna? Hallooooo uitgroei! Storend natuurlijk, aangezien de rest van je haar nog wel een mooie kleur heeft. Maar omdat het verven van je haar een duur grapje kan zijn en bovendien schadelijk is voor je haar, grijp je bij de eerste paar centimeters niet meteen naar een nieuw likje verf. Maar wat doe je dan bij uitgroei? Onze tips gebruiken, natuurlijk! Wij zochten uit wat de beste manieren zijn om jouw uitgroei op een slimme manier te verdoezelen, zónder daar verf bij te gebruiken.

long-1245787_1920

 

Een andere scheiding. Draag jij je haar altijd op dezelfde manier? Of nog beter gezegd: zit jouw scheiding altijd op dezelfde plek? Als je wilt dat je uitgroei minder opvalt, draag dan je scheiding eens op een andere plek. Een middenscheiding kan je beter vermijden omdat hierbij de uitgroei het beste te zien is. Draag je haar in plaats daarvan meer opzij. Kortom, wissel en speel eens wat met je scheiding!

Spuitje droogshampoo. Nee, droogshampoo is niet alleen om je haar minder vettig te laten lijken. Dit fijne spul zorgt er ook voor dat je uitgroei wat oplicht. En laat dat nou verrekte handig zijn als je uitgroei een stuk donkerder is dan de rest van je haar. Sla maar een busje in huis dus!

Doe het vast. Draag je jouw haar voornamelijk los? Helaas, dan is je uitgroei extra goed te zien omdat je haar dan recht langs je gezicht ‘hangt’. Draag het juist vast als je een uitgroei wil verdoezelen. Knotjes, staarten, vlechtjes: je kan het zo gek niet bedenken, als je dus maar jouw haar naar achteren draagt en het dus over je scheiding valt.

Ja tegen volume. Wie wil er nou niet een beetje extra volume? En met een uitgroei kan dat al helemaal geen kwaad. Wanneer je haar heel sluik is, zie je het kleurverschil vooral heel goed. Maar zodra je er wat textuur aan geeft, merk je dat het opeens een stuk minder te zien is. Gebruik dus vooral volumemousse, texture spray of volumepoeder bij de uitzet en voilà!

Hallo haarschaduw. Haarschaduw? Jep, je leest het goed. Dit spul is een soort oogschaduw, maar dan voor je haar. Je vindt het bij de drogisterij in verschillende soorten, maten én kleuren. Wat doet het? Gebruik haarschaduw in de kleur van je geverfde haar en breng dit voorzichtig aan op de uitgroei. De kleurpigmenten die in deze handige haarschaduw zitten, laten je uitgroei een stuk minder erg lijken.

Plaats een reactie