Challenge: January Closet Detox

Een nieuw jaar beginnen we graag met een opgeruimde kast! Misschien ben je toe aan een andere style, misschien kun je wat extra cash gebruiken of misschien kan je kastdeur met moeite nog dicht. Klinkt bekend en toe aan een nieuwe start? Doe dan mee met deze January Closet Detox. Good luck!

Confessions of a Shopaholic

Soms net zo koopverslaafd als Becky in Confessions of a Shopaholic? Dan wordt het tijd voor een flinke Detox! Dit kan soms best moeilijk zijn, maar door een detox meerdere keren per jaar te herhalen, word je er steeds beter in. Bovendien is je kast (en leven) een stuk opgeruimder na een flinke detox. Probeer het eens zelf en lees snel verder voor de tips & tricks om een detox iets gemakkelijker te maken.

detox-2

January Closet Detoxa: How-to

Om te beginnen is het handig om een vuilniszak of een wasmand erbij te pakken, zodat je alle kleding/accessoires in twee stapels kunt verdelen. Een stapel om te doneren/verkopen/weggooien etc. en een stapel met de kleren die je wilt houden. Trek een gemakkelijke outfit aan, bijvoorbeeld een top/legging/haarbandje en duik in je kast. Pas kleren waar je over twijfelt en stel vervolgens de volgende vragen (zie lijstje hieronder). Ergens nog niet helemaal over uit? Leg het op stapeltje drie: de ‘misschien’ stapel.

 

5 vragen om jezelf te stellen tijdens je January Closet Detox:

 1. Heb ik dit item in 2016 gedragen?
 2. Word ik nog blij van dit item?
 3. Ga ik dit item ooit nog aantrekken?
 4. Past dit item nog?
 5. Heb ik een lookalike van dit item in mijn kast hangen?

 

5 Bestemmingen voor oude items:

 • Rommelmarkt
 • Marktplaats/2de Hands Designer Webshop
 • Goede doel
 • Vriendinnen/familieleden
 • De container…

detox-3“Do I Need This?”

 

5 vragen om jezelf te stellen tijdens je volgende shopping trip:

 1. Heb ik dit nodig?
 2. Heb ik iets soortgelijks al in mijn kast hangen?
 3. Wat is mijn budget?
 4. Kan ik het combineren?
 5. Past dit item goed?

Plaats een reactie