8 Ontbijtvervangers

Jarenlang at ik ’s morgens met veel moeite een plakje brood met hagelslag. Ik had geen idee wat ik anders kon eten. Zo begon mijn zoektocht naar de perfecte ontbijtvervangers, voor een goede start van de dag. Ontbijtkoek, biscuits, yoghurt, muffins en noem maar op. Ik heb het allemaal wel geprobeerd. Vele proeftesten later kwam ik uit op deze lijst. Acht ontbijt ideeën die verder gaan dan het klassieke broodje kaas.

1. De ontbijtsmoothie. Ik moest er even aan wennen, maar nu kan ik er geen genoeg van krijgen. Of ze nu groen zijn of roze, het liefst begin ik iedere dag met een frisse smoothie. Iedere maandag is ook op lifestylejournal een smoothie recept te vinden, voor een goede start van de week.

 2. Yoghurt met muesli, vers fruit of noten (een combinatie van alle drie mag natuurlijk ook). Zelf kies ik graag voor Griekse yoghurt, maar magere yoghurt of andere yoghurt kan natuurlijk ook. Probeer een goed vullende muesli te kiezen met bijvoorbeeld noden en zaden. Dorset Cereal en Eat Naturel muesli zijn bijvoorbeeld een lekkere keuze. Wat verse frambozen of walnoten erbij en je ontbijt is klaar!

3. Avocado toast. Met de drievuldige combinatie van avocado, halva-, vega- of mayonaise en zeezout kun je gewoon niet fout gaan!

4. Warme havermout met appel en walnoten of bijvoorbeeld bosbes. Havermout is iets waar je van moet houden, maar zelfs voor de niet grote liefhebbers van havermout is dit een heerlijk ontbijt. Een lepel ahornsiroop door de havermoutvlokken, wat amandelmelk, handje walnoten, een grote appel, even twintig minuutjes in de oven en voilà! Je ontbijt is klaar.

 5. Ontbijtmuffins met havermout, muffins met dadels, muffins met wortel. Je kan het zo gek nog niet bedenken of het bestaat! Ontbijtmuffins zijn ook erg gemakkelijk mee te nemen naar school of werk. Wees ook niet bang om nieuwe combinaties te proberen! Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk dadel-banaanmuffin..

6. Omelet met spinazie, avocado en zeezout of met bijvoorbeeld mango. Eieren in de morgen, je moet er maar van houden. Toch is een, in kokosolie gebakken, omelet met spinazie of fruit zo gek nog niet! Gaat goed samen met een heerlijk glas versgeperste sinaasappelsap of een glas kokoswater.

7. Pannenkoekjes/wafels met frambozen en bosbessen. Dit ontbijt is ook zeer gemakkelijk glutenvrij te vinden of een andere ‘gezondere’ variant. Misschien niet bovenaan mijn lijstje van ‘meest gezonde ontbijt’, maar goed geschikt voor speciale gelegenheden, zoals verjaardagen.

8. Quinoa restjes met bijvoorbeeld wat spinazie of een ei. Met de komst van alle superfoods, eten we ook steeds vaker quinou (spreek uit als kien-wah). Als je wat restjes overhoudt, gooi deze dan niet weg! Quinou restjes zijn namelijk ook heerlijk als ontbijt!

Plaats een reactie