Blueberry cheesecake

Hmmm, dat is smullen! Met een cheesecake kan je mij altijd blij maken. En met deze cheesecake met blauwe blessen helemaal. Romig door de roomkaas en kwark, maar ook fris door de blauwe bessen en limoen. Benieuwd naar het recept? Klik snel verder.

DSC_0393

Wat heb je nodig?

  • 150 gram volkoren koekjes
  • 80 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 400 gram roomkaas
  • 200 gram Franse kwark
  • 3 eieren
  • 1 limoen
  • 150 gram blauwe bessen

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven op 175 graden.
  • Zet alvast een taartvorm klaar en smeer deze in met boter en leg een laagje bakpapier op de bodem.
  • Verkruimel vervolgens de volkoren koekjes.
  • Smelt de boter en doe dit, samen met 25 gram suiker, bij de koekjes.
  • Strooi dit mengsel op de bodem van het taartblik en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
  • Meng vervolgens de overige suiker, roomkaas en Franse kwark met de mixer. Doe hier ook één voor één de eieren erbij.
  • Snijd een limoen doormidden en doe het sap hiervan ook bij het roomkaas-mengsel.
  • Leg de mixer aan de kant en doe tot slot de blauwe bessen erbij en verdeel dit mengsel over de koekjes bodem.
  • Zet de cheesecake voor 40 minuten op 175 graden in de oven. Als de 40 minuten voorbij zijn, zet je de oven op 100 graden en bak je de cheesecake nog zo’n 20 minuten totdat ‘ie mooi goudbruin en wat steviger is.
  • Haal de taart eruit en laat hem een uur buiten de oven afkoelen.
  • Zet ‘m vervolgens in de koelkast voor minimal een uur. De absolute regel bij cheesecake is: hoe langer in de koelkast, hoe beter. Dus houd de taart zo lang mogelijk in de koelkast! Het beste kan je een cheesecake een dag van te voren maken. Dan is ‘ie op z’n lekkerst.

Smullen maar!

DSC_0383

Plaats een reactie