Ontbijt Recept: Amandelmelk Wafels

Pak je wafelijzer er maar vast bij, want vandaag delen wij ons recept voor Amandelmelk Wafels! Perfect als heerlijk ontbijtje of als luxe dessert. Lees snel verder en probeer dit recept eens zelf. Enjoy!

Benodigdheden

Voor zes tot acht wafels:

  • Ongeveer 150 gram amandel- /spelt-/ boekweitmeel
  • Ongeveer 125 ml amandelmelk
  • Twee theelepel bakpoeder
  • Een flinke snuf zout
  • Twee kleine eieren
  • Een vanille stokje of een theelpel vanille-extract
  • Ongeveer drie eetlepels ahornsiroop of honing naar keuze
  • Ongeveer 50 gram kokosolie (gesmolten)
  • Toppings! Denk aan frambozen, blauwe bessen, banaan schijfjes, aardbeien, kokosroom, slagroom, maple syrup, pindakaas, jam, poedersuiker, Nutella, honing etc.

 

Zo maak je deze Amandelmelk Wafels

  • Zet het wafelijzer vast en alle ingrediënten vast klaar en split, voordat je begint, vast je eieren. Schraap ook alvast je vanille stokje leeg en smelt je kokosolie.
  • Pak er vervolgens een grote kom bij en klop de eidooiers samen met het ahornsiroop en je vanille. Voeg het meel toe en meng alles goed door elkaar. Voeg vervolgens nog je gesmolten kokosolie toe en de amandelmelk en meng nog eens goed door elkaar.
  • Pak er nu een tweede kom bij en klop je eiwitten goed stijf met een mixer (zorg ervoor dat de eiwitten een beetje rechtop blijven staan, wanneer je de mixer optilt. Zo weet je dat je eiwitten stijf genoeg zijn). Spatel je eiwitten goed samen met je andere mengsel.
  • Verhit nu je wafelijzer en vet deze dun in met wat kokosolie. Schep vervolgens met een grote lepel wat van het beslag in het midden van de wafelvorm.
  • Bak je wafels in ongeveer twee tot vijf minuten goudbruin en garneer je wafels met je favoriete toppings voor een heerlijk, uitgebreid ontbijt! Onze favoriet? Homemade wafels met een mix van verse bessen en een beetje acacia honing of geklopte kokosroom. Enjoy!

Wafel Dessert

  • Wafels over? Bewaar deze dan voor een volgend ontbijt of voor een heerlijk dessert! Garneer je wafels bijvoorbeeld met verse aardbeien, vanille ijs en slagroom of kies voor warme kersen, vanille ijs en vers geklopte slagroom. Enjoy!

Tip

Plaats een reactie