Ontbijt Special #28: Passievrucht Bowl

Vandaag staat de Passievrucht centraal in onze Ontbijt Special! Een heerlijk exotische vrucht, perfect in combinatie met mango en aardbeien. Geniet ervan nu ze nog verkrijgbaar zijn en probeer dit heerlijke fris-zoete ontbijtje. Lees snel verder voor het recept van deze Passievrucht Bowl. Enjoy!

Passievrucht Bowl

Dit ontbijtje is lekker fris, zoet & zuur. Perfect voor een zomerse ochtend. Enjoy!

 

Benodigdheden voor de Passievrucht Bowl

  • Twee aardbeien
  • Eén passievrucht
  • Een halve mango
  • Een handje kokossnippers/kokoschips
  • Een beetje yoghurt (soort naar keus)

 

Zo maak je het

  • Mix in een blender een halve mango, een halve passievrucht en een beetje yoghurt (ongeveer drie grote eetlepels dikke yoghurt). Een passievrucht is gemakkelijk in de breedte door midden te snijden en leeg te lepelen met een theelepel. Mix het mengsel zo glad mogelijk en let op dat de kleine pitjes ook goed verwerkt worden.
  • Pak een laag glas en begin met de eerste laag: een klein beetje kokos. Wij gebruiken hier graag een handje grove kokos; oftewel kokoschips. Voor laag twee giet je het net gemaakt mengsel over de kokoschips heen. Voor laag drie gebruiken we nog een extra beetje yoghurt! Schep wat dikke yoghurt voorzichtig op het mango-passievrucht mengsel, zodat je Passievrucht Bowl lekker dik wordt. Snij vervolgens twee (gewassen) aardbeien door het midden en plaats deze tegenover elkaar (zie foto) en voor de helft in de yoghurt. Maak het af met nog een klein beetje kokoschips (in het midden van de yoghurt en aardbeien)
  • Voor de volgende laag gebruik je de andere helft van de passievrucht. Maak het vruchtvlees vast los met een kleine lepel en schep alles op een lepel. Plaats dit voorzichtig bovenop de kokoschips. Zorg ervoor dat het vruchtvlees op een klein hoopje bij elkaar ligt en niet overal verspreidt.

Garneer je Passievrucht Bowl vervolgens nog met een frisse aardbei of met een lekker schijfje mango en geniet van dit heerlijke zomerse ontbijtje. Enjoy!

Plaats een reactie