Ontbijt Special #32: Lychee Smoothie

Lychees! Ik had ze nog nooit geproefd, maar ik hoorde genoeg meningen over deze exotische vrucht die verschilden van ‘erg lekker’ tot ‘geen smaak aan’. Zelf viel ik toch in de eerste categorie! Deze vrucht lijkt op een splitsing van een zilverui en een witte druif en proeft vooral naar een druif, maar net even anders. Eenmaal geproefd, kon ik het ook niet laten om een smoothie te bedenken voor de Ontbijt Special van vandaag. Daarom vandaag: Ontbijt Special #32 – de Lychee Smoothie. Enjoy!

Lychee Smoothie

Een heerlijke zoete smoothie, perfect om je morgen mee te beginnen!

 

Benodigdheden voor de Lychee Smoothie

  • Ongeveer 200 ml amandelmelk
  • Het sap van een halve sinaasappel
  • Het sap van een halve limoen
  • Ongeveer 4-6 lychees (zonder schil en zonder pit)
  • Een klein handje kokossnippers

 

Zo maak je de smoothie

  • Pak er ongeveer vier tot zes lychees bij en een scherp mesje. Snijd de lychees doormidden door een sneetje te maken in de schil en de vrucht (helemaal rond) en vervolgens de schil er af te trekken. Haal vervolgens de pit eruit en doe dit bij alle lychees. Als ze allemaal in stukken zijn, kun je de lychees vast in de blender doen.
  • Snijd vervolgens een limoen en een sinaasappel doormidden en gebruik van beide vruchten één helft, de andere helften kun je bewaren voor een andere smoothie of ontbijtje. Pers de twee helften uit en doe het sap samen met de lychees in de blender.
  • Voeg vervolgens wat amandelmelk toe. Je kunt zelf beslissen hoeveel je wilt gebruiken, maar in combinatie met ongeveer vijf lychees is rond de 200 ml amandelmelk voldoende.
  • Als laatste voegen we nog een klein handje kokossnippers toe. Je kunt natuurlijk ook meer gebruiken of een beetje bewaren voor de garnering.
  • Zorg ervoor dat alles samen in de blender is en mix het geheel voor ongeveer +/- 30 seconden of net zolang totdat de vruchten goed verwerkt zijn en je smoothie mooi glad is.
  • Garneer eventueel nog met een schijfje limoen of sinaasappel of met wat kokossnippers en een rietje. Enjoy!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *