Deze Lemon Oatmeal Cookies zijn heerlijk zacht en zijn lekker fris door de citroen! Een echte aanrader, lekker gemaakt met chocolade en perfect als healthy snack. Lees snel verder voor het recept en maak ze eens voor jezelf. Enjoy!
Heerlijk zacht en de perfecte combinatie van zoet, zuur en zout. Lekker gemaakt met dadels, citroen en maldon zeezout…
Benodigdheden voor de Lemon Oatmeal Cookies
Voor 12 havermout koekjes
- Versgemalen Maldon zeezout
- 50 gram cacao boter
- Een reep pure chocola (minimaal 70 procent)
- 20 gram agave siroop (of andere siroop naar wens)
- Een theelepel vanille-extract
- 30 gram havermout
- Twee eetlepels amandel pasta
- Sap van een halve citroen
- Vier verse grote dadels (medjoul dadels)
Note: Je kunt deze koekjes gewoon raw eten! Er komt deze keer geen oven aan te pas 😉
Zo maak je ze
- Bekleed een bakplaat, schaal of bord met een stuk bakpapier.
- Doe de volgende ingrediënten in de keukenmachine: Vier verse medjoul dadels (zonder pit), het sap van een halve citroen, twee eetlepels amandel pasta, een theelepel vanille-extract, 20 gram agave siroop en 50 gram zachte cacao boter. Mix alle ingredienten goed door elkaar tot een zacht stevig mengsel. Zorg ervoor dat de cacao boter goed verwerkt wordt.
- Doe het gladde mengsel in een kom en meng het samen met de 30 gram havermout. Kneed vervolgens alles goed door elkaar.
- Nu is het tijd om het mengsel te vormen tot koekjes of misschien tot raw snackrepen! Maak er 12 kleine koekjes van of 6 kleine of drie grote snackrepen. Maak de koekjes of repen af door er wat Maldon zeezout overheen te strooien. Je kunt het zout ook over de kant met chocolade strooien.
Laat de koekjes stevig worden in de koelkast en smelt ondertussen vast de chocola!
- Smelt de chocola au bain-Marie (in een kom boven een steelpan met heet water). Roer geleidelijk door de chocola op laag vuur, zodat het goed smelt en niets aanbrandt.
- Haal de koekjes uit de koelkast, draai vervolgens om zodat de kant zonder zeezout bovenop komt te liggen en bestrijk de koekjes vervolgens met een laagje pure chocola. Gebruik een rubberen spatel om de chocola geleidelijk over de koekjes te verdelen. Zorg voor een dun glad laagje. Bestrooi eventueel nog met een beetje zout, voordat de chocola is opgedroogd.
Plaats de koekjes vervolgens weer in de koelkast. zodat de chocola kan harden en de koekjes/repen lekker stevig worden. bewaar in een afgedekte doos of pot en geniet van deze zachte frisse Lemon Oatmeal Cookies!
Tips
- Maak deze koekjes ook eens als een raw snackreep!
- Ook lekker met gewoon zeezout als je geen Maldon zeezout in huis hebt.
- Je kunt de koekjes ook maken zonder een laagje chocola of bijvoorbeeld met kleine stukjes chocola er doorheen!
- Breek de chocolade in kleine stukjes, zodat het smelten sneller gaat.