Ontbijt Special #40: Romige Groene Smoothie

Wat is er fijner dan een heerlijke groene smoothie om je dag mee te beginnen? Vandaag in onze Ontbijt Special delen we het recept van een heerlijke Romige Groene Smoothie om je vingers bij af te likken! Deze smoothie bevat alle goede ingrediënten om een lange dag vol te houden. Wat er ook op de planning staat, met deze smoothie begin je goed. Enjoy!

Benodigdheden voor de Romige Groene Smoothie

  • Een flinke scheut amandelmelk
  • Een halve sinaasappel (gebruik de andere helft voor de garnering)
  • Een handje spinazie (met of zonder steeltjes)
  • Een handje ongezouten/onbewerkte cashews
  • Eén bevroren banaan
  • Eventueel nog wat versnipperde cashews of een sinaasappelschijfje voor de garnering

 

Zo maak je deze groene smoothie

  • Pak de blender erbij en zet alle ingrediënten vast klaar.
  • Was de  spinazie, zorg ervoor dat de banaan al gesneden is en snij de sinaasappel vast in tweeën. Pers de ene helft van de sinaasappel uit en zorg ervoor dat er geen pitjes in het sap terecht komen. Ontdoe verder de spinazie nog van de steeltjes.
  • Doe de volgende ingrediënten in de blender:  een flinke scheut amandelmelk, het sap van een halve sinaasappel, een handje spinazie (met of zonder steeltjes),  een handje ongezouten en onbewerkte cashews en één bevroren in schijfjes gesneden banaan.
  • Mix alles samen voor ongeveer 30 seconden of net zolang totdat alle ingrediënten goed verwerkt zijn.  Garneer vervolgens met nog wat versnipperde cashews of een sinaasappelschijfje (gebruik hiervoor de overige helft sinaasappel). Drink lekker koud en geniet van deze Romige Groene Smoothie!

 

Tips

  • Gebruik bevroren spinazie of een bevroren banaan om deze smoothie lekker dik te maken!
  • Probeer ook eens met andere ingrediënten om de smoothie bijvoorbeeld iets zoeter te maken, zoals druiven, aardbeien of een andere favoriet.

Heerlijk green, romig, vullend en zoet. Probeer deze Romige Groene Smoothie eens als volgende ontbijtje of probeer een variant. Enjoy!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *