Party Favorite: Fruit Lollies met Chocola

Op zoek naar een eenvoudige fruit snack met chocola? Dan is dit iets voor jou! Lees snel verder voor onze Fruit Lollies met Chocola en probeer eens de verschillende varianten. Enjoy!

Benodigdheden

Voor vier Fruit Lollies met Chocola:

 • Een reep pure chocolade of een reep melk chocolade
 • Een gemakkelijk fondue setje of een pannetje + een kom om au bain-marie te smelten
 • Ijslolly stokjes of dikke smoothie rietjes van bijvoorbeeld de IKEA
 • Eén rijpe kiwi (maar niet te zacht! Anders blijft de kiwi niet op een stokje zitten)

Zo maak je deze Fruit Lollies met Chocola

Snack Versie

 • Pak er een fondue setje bij om even snel wat chocolade te smelten of smelt je chocolade au bain-maire. Breek je chocolade vast in stukken terwijl het nog verpakt is (om morsen te voorkomen). En doe je chocolade vervolgens in je kom / fondue setje. Roer af en toe door je chocolade om het smelten te bevorderen en snijd ondertussen vast je fruit.
 • Pak een kiwi erbij en snijd de twee randen eraf. Schil nu je kiwi (let erop dat je niet te veel van de vrucht wegsnijdt) en snijd je kiwi in vier dikke schijven.
 • Maak nu je vier lollies! Pak er vier dikke stevige rietjes bij of vier ijslolly stokjes en prik ieder rietje/ ieder stokje voorzichtig door de kiwi’s. Let erop dat je ze in het midden prikt en dat je kiwi goed vast zit. Knip eventueel nog een stukje van de rietjes af als ze te dik zijn
 • Haal je kiwi lollies vervolgens door de gesmolten chocola en gebruik eventueel een theelpelel om de kiwi’s met chocolade te omhullen. Schep eerst een laagje op de ene helft en vervolgens op de andere helft en omhul vervolgens ook de randen met chocolade. Draai je lepeltje rond als je een mooi rond effect wilt, maar zorg ervoor dat de hele kiwi bedekt is met chocolade.
 • Plaats je kiwi lollies vervolgens in een bekertje, zodat ze rechtop blijven staan en plaats de onderkant van de rietjes/stokjes goed tegen elkaar om omvallen te voorkomen. Alle lollies gemaakt? Plaats je bekertje met fruit lollies dan in de koelkast, zodat ze stevig worden of plaats ze in de vriezer om ijs lollies te maken. Enjoy!

Party Versie

 •  Deze snack maken voor een kinderfeestje? Pak dan de spikkels er maar bij! Kies voor dubbel chocolade lollies door de lollies te garneren met melk hagelslag of maak er een feestje van door je chocolade fruit lollies af te maken met gekleurde spikkels! Lekker feestelijk en zo gemaakt…

 

Varianten

 • Deze Fruit Lollies met chocolade zijn gemakkelijk om aan te passen! Probeer eens met banaanschijfjes of perzikschijfjes en plaats ze eens in de vriezer om ijs lollies te maken! Ook erg lekker omhuld met witte chocolade of witte & melk chocolade gecombineerd. Enjoy!

Plaats een reactie