Want: Fitbit Alta

Ik houd wel van een goede gadget op zijn tijd. En toen ik het nieuws zag dat er weer een nieuw hebbedingetje op de markt komt, was ik spontaan verliefd.

Fitbit-Alta-Family-leadFoto: Fitbit

Ik heb het over de Fitbit! Let me introduce you. De Fitbit is al een lange tijd een goed merk op het gebied van sportgadgets. Onlangs hebben zij weer een nieuw hebbedingetje geïntroduceerd: de Fitbit Alta.

Wat is het?
Is het een horloge? Een stappenteller? Een hartslagmeter?! Eigenlijk is het alles in 1. De laatste tijd zijn de speciale ‘lifestyle horloges’ een enorme hit en daar speelt de Fitbit Alta, net als zijn andere voorgangers goed op in. De speciale horloge draag je 24 uur per dag, dag en nacht, om je pols. Vervolgens meet de Fitbit alles wat je doet. Klinkt een beetje ‘big brother is watching you’. Zo is het eigenlijk ook een beetje, maar dan op een goede manier! De Fitbit horloge meet namelijk door speciale sensoren elke stap die je zet, hoeveel slaap je gemiddeld krijgt en hoe actief je op een dag bent om zo jouw gezonde levensstijl in kaart te brengen.

Hoe werkt het?
De Fitbit pronkt dus 24/7 aan je pols. Door middel van de speciale app kan je zien hoeveel vorderingen je op een dag maakt. Zo stel je persoonlijke doelen vast, zoals elke dag het behalen van maar liefst 10.000 stappen, en wordt je met leuke berichten vanuit de app gestimuleerd om deze doelen ook daadwerkelijk te behalen. Vergeet dus even de bus, ga dus lopen om jouw doel te behalen! Ook kan je in de app zien hoe jouw nachtrust is/was, hoeveel je sport en hoe actief je eigenlijk in het algemeen bent. Kortom: (bijna) alles over jouw gezondheid, slaap en vooral (dagelijkse) beweging wordt gemeten met als doel om fit te blijven. De Fitbit Alta heeft ook nog als nieuwe functies dat je sms’jes, appjes en agenda op jouw horloge kan bekijken.

Klinkt goed, toch? Mij lijkt het de perfecte manier om meer inzicht in je sportieve leven te krijgen en om nog meer gestimuleerd te worden om voldoende te bewegen. Want hee: cijfers liegen niet en kunnen snoeihard zijn! Lijkt me confronterend als je de hele week niets gegaan hebt en je dat terug ziet in de grafieken. En wat ik daarnaast ook hartstikke leuke vind, is dat je het horloge zelf kan pimpen met mooie accessoires. Denk bijvoorbeeld aan metalen polsbandjes of een prachtig lichtroze leren horlogeband (zie de foto hierboven). HEBBEN!

Informatie
Meer weten of de Fitbit Alta? Ga dan naar de website. De speciale horloge is vanaf €139,-verkrijgbaar. De bijhorende accessoires zijn vanaf €29,95 te koop.

Plaats een reactie