Challenge: Investeer in een Healthy Lifestyle

Soms moet je het echt als een investering zien om een ‘healthy lifestyle’ te volgen. Heerlijke verse groenten en fruit lijken steeds duurder te worden, terwijl je een zak chips voor minder dan een euro al binnen hebt. Gelukkig zijn er nog tips en tricks om een healthy lifestyle te onderhouden. Daarom vandaag een nieuwe challenge: investeer in een healthy lifestyle! Lees snel verder voor onze nieuwe challenge, en natuurlijk wat tips, en investeer in je gezondheid. Good luck!

Healthy Lifestyle tips & tricks:

Zie het als een investering in jezelf

Denk aan goed eten als een soort van preventie. Investeer in de goede spulletjes nu en bespaar aan gezondheidskosten later. Een goede gezondheid staat misschien niet altijd voorop, maar met een paar tips wordt het al een stukje makkelijker om goed voor jezelf te zorgen. Laat bijvoorbeeld de nieuwste fashion hypes voorbijgaan en investeer eens in goede ingrediënten. Of kook eens wat vaker met verse producten en maak je eigen snacks. Je zult al snel zien dat het onderhouden van een healthy lifestyle een gewoonte wordt en niet al te moeilijk is. Geen energie of motviatie meer voor een ‘healthy choice’? Focus dan op je gevoel. Wanneer voel je je beter? Na een healthy homecooked meal of na takeout?

 

Goedkoop healthy shoppen

Gelukkig zijn er nog wat tips en tricks om met goede, niet al te dure, spulletjes in huis te komen. Vergelijk allereerst de prijzen en probeer bij te houden waar je alles het beste kunt aanschaffen. Zo is een citroen vaak de helft van de prijs bij een groenteboer in plaats van bij de supermarkt en kun je bij de wekelijkse markt vaak een deal krijgen voor een paar doosjes verse blauwe bessen en frambozen. Voor snackrepen, kokosolie, meel of noten en zaden ga ik af en toe even naar Holland & Barret. Zij hebben vaak een aanbieding waardoor je eenmaal even iets meer uitgeeft, maar vervolgende een paar weken van kunt genieten. Verder kun je altijd nog terecht bij online shops, zoals de body & fit shop, om wat goede ingrediënten in te slaan.

 

Een paar basics en good to go

Je hebt echt geen nieuwe sportkleren nodig of een duur sportlidmaatschap om actief te blijven. Investeer bijvoorbeeld in een goede fitnessmat of een paar stevige sportschoenen and you are good to go! Bovendien staat YouTube vol met allerlei gratis workouts. Perfect als je graag verschillende sporten beoefend en bijvoorbeeld boksen of hardlopen afwisseld met yoga of ballet. En de meeste sporten kunnen gemakkelijk worden uitgevoerd in het bos, op straat of op een matje 😉

Probeer deze nieuwe challenge eens een weekje uit en geniet van de voordelen van een healthy lifestyle. Good luck!

Plaats een reactie