4 trendy beautyproducten: zijn ze het waard?

Beautytrends komen en gaan, maar sommigen blijven wel heel lang bestaan (hee, dat rijmt). Zo nu en dan komt er nieuw beautyproduct op de markt dat zo goed lijkt dat iedereen het wil hebben. Maar is het dan daadwerkelijk zo goed? Vandaag 4 mega populaire beautyproducten onder de loep!

DSC_0204

Trend 1: gelnagellak
‘Opeens’ was het er: gelnagellak. Een special lak van gel dat zo hard is dat het veel langer meegaat dan normale nagellak. En het speciale aan gelnagellak was dat het uit moest harden onder een UV-lamp. Klinkt allemaal heel bijzonder, maar is dat het ook? Daar kan ik volmondig een ‘ja’ opgeven. Gelnagellak blijft écht langer zitten dan normale lak. Bovendien ziet het er ook mooier en glanzender uit. Daar houden we van! Het mag dan wat meer kosten, je krijgt er echt een boel voordelen voor terug.
Het oordeel: absoluut waard!
Waar te koop:
drogisterij, gemiddeld vanaf €10,-

DSC_0196

Trend 2: gezichtsborstel
Zo’n een à twee jaar geleden schoten ze als paddenstoelen uit de grond: de gezichtsborstels. De beautywereld was om: je gezicht was pas écht schoon en ontdaan van make-up als je er met een elektrische gezichtsborstel over heen ging. En dat mocht dan ook een lieve duit kosten: de ene na de andere gezichtsborstel van boven de 100 euro verscheen op de markt en vlogen als warme broodjes over de toonbank. Je kan het dus een ware hype noemen. Maar is het ook een logische hype? Een tijdlang gebruikte ik ook een gezichtsborstel, eentje van Clinique. Nadat ik de make-up er af had gehaald ging ik met een facewash én gezichtsborstel de boel nog goed schoonmaken. Maar heel eerlijk? Ik merkte niet heel veel verschil. Ik vond dat geboen en getril ook niet heel fijn aanvoelen en deed volgens mij niet veel goeds voor mijn huid.
Het oordeel: mwah.
Waar te koop: l
uxe parfumerie voor gemiddeld zo’n €100,- of bij de drogisterijen voor de iets goedkopere alternatieven.

PicMonkey Collage
Trend 3: Beautyblender
Het leuke, roze eitje. Ken je hem al? Waarschijnlijk wel. Want de Beautyblender is, naar mijn mening, het meest besproken en populairste product in de beautywereld en er zijn al veel nepperds op de markt verschenen.. Dit roze sponsje stol een paar jaar geleden de harten van menig make-up meisjes. Met een Beautyblender laat je de gezichtskwast links liggen. De beloftes van de Beautyblender zijn namelijk dat het make-up veel natuurlijker en luchtiger aanbrengt dan een make-upkwast. Ook ik was super benieuwd en zwichtte voor het roze eitje. Ik heb hem nu bijna anderhalf jaar in bezit en ik kan echt niet meer zonder. Hij brengt daadwerkelijk make-up, zoals foundation en concealer, veel luchtiger en natuurlijker aan, zonder dat dat ten koste gaat van de dekking.
Het oordeel: Yes, yes, YES!
Waar te koop:
online en bij Douglas voor €15,-

DSC_0187

Trend 4: Tangle Teezer
Is het een paardenborstel? Neen! Het is de Tangle Teezer. Oké, toegeven: deze haarborstel lijkt ook wel een beetje op een paardenkam. Een paar jaar geleden kwam deze borstel op de markt en het was meteen een opvallend product. Want de vorm deed al snel hoofden omdraaien aangezien het er niet als een standaard borstel uitziet. Daarnaast scheen ‘ie hartstikke goed voor je haar te zijn. De Tangle Teezer belooft namelijk dat het pijnloos en zonder al te veel moeite door de klitten gaat. Bovendien zou je haar met deze borstel minder snel breken en kan je hem zowel voor nat als voor droog haar gebruiken. Laatst kocht ik mijn eigen Tangle Teezer omdat ik toch wel benieuwd was naar die “wonder borstel”. De Tangle Teezer heeft daadwerkelijk zo zijn voordelen: hij is compact, ligt gemakkelijk in de hand en ook niet geheel onbelangrijk: hij ziet er best leuk uit (hee, het oog wil ook wat!). Maar of het echt beter is voor je haar vergeleken met alle andere borstels… nee. Hij doet zijn werk net zo goed als ieder andere haarborstel. Misschien gaat ‘ie ietsjes sneller door het haar heen, maar dat verschil is met andere borstels verwaarloosbaar. Dus voor de speciale en goede “werking” hoef je ‘m niet te kopen. Wel als je gewoon een leuke en handige borstel zoekt.
Het oordeel: leuk, maar wel overrated.
Waar te koop: Douglas, kapperszaken en online voor €15,-

 

Plaats een reactie