De Carrot Cake… Een taart die niet alleen super lekker is, maar er ook nog eens watertandend uitziet! Al eerder deelden we op Lifestyle Journal het recept voor een heerlijke Carrot Cake, maar vandaag gaan we voor de iets gezondere versie voor de healthy foodies onder ons. Deze Carrot Cake is een recept van Fitgirlcode (ietsjes aangepast met een vriendin) Lees snel verder en probeer deze raw Healthy Carrot Cake. Enjoy!
Voor de Carrot Cake:
- 60 gram pecannoten
- 60 gram walnoten
- 60 gram pistachenoten
- 10 tot 15 (verse) dadels
- 70 gram havermout
- Vier geraspte wortels
- 20 gram kokosrasp
- Eén eetlepel vanillearoma
- Eén eetlepel kaneel
- Eén eetlepel koek en speculaaskruiden
Voor de topping:
- Twee zakjes kokoscrème
- Ongeveer 200 gram Griekse yoghurt
- 40 gram kokossnippers
- Limoensap van één limoen (naar smaak)
Eventueel: Beetje limoenrasp voor decoratie en extra smaak
Zo maak je het:
– Laat de verse dadels voor ongeveer tien minuten weken in een bakje met heet water.
– Doe alle noten in een keukenmachine en maal tot je grove stukjes krijgt (het hoeft niet al te fijn). Voeg de dadels toe en mix tot een plakkerig mengsel. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en mix nog een keer zodat alles goed gemengd is.
– Bekleed een kleine springvorm (ongeveer 20 of 24 cm) met bakpapier.
Spatel het mengsel in de springvorm en zet het in de koelkast voor ongeveer een uur. Maak ondertussen de frosting!
– Maak de frosting door de kokoscrème met wat heet water te mengen. Voeg eventueel wat limoensap toe voor een frissere crème en roer de Griekse yoghurt erdoor. Als de taart is opgesteven haal je hem uit de koelkast en besmeer je hem met de frosting.
– Plaats de Carrot Cake weer in de koelkast om goed op te stijven (een paar uur of zelfs een nachtje).
Serveer op een mooi bordje, garneer eventueel met wat limoenschil of geraspte kokos en geniet van deze Healthy Carrot Cake!