4x DIY maskers voor beautyproblemen

Vergeet even de kant-en-klare maskertjes uit de drogisterij, ga juist zelf aan de slag om jouw huid stevig aan te pakken. Acne? Droog haar? Lifestyle Journal zet een paar lekkere, gemakkelijke én super voordelige DIY maskers op een rij die hardnekkige beautyproblemen aanpakken. Dus hup, de keuken in!

restaurant-beans-coffee-cup-large

Cellulitis masker en scrub in 1
De meeste vrouwen hebben er last van: cellulitis. Jij niet? Lucky bastard. Maar voor degenen die er wel mee kampen bestaat er een masker op basis van koffie en bruine suiker. Door de werking van koffie, of beter gezegd cafeïne, zou namelijk de zichtbaarheid van cellulitis afnemen.

Wat heb je nodig?

 • 90 gram koffiedik
 • 45 gram bruine suiker
 • 60 ml olijfolie
 • vershoudfolie

Gooi alle ingrediënten bij elkaar en meng het tot een smeuïg papje. Breng het vervolgens aan op de ‘probleemgebieden’, bijvoorbeeld de bovenbenen. Wrijf het met een cirkelende beweging op de huid zodat je het masker stevig in de huis masseert. Zo scrub je de huid ook nog eens goed! Laat het mengsel er op zitten en wikkel er vervolgens vershoudfolie omheen. Hierdoor trekt het masker goed in en behoud de huid stevigheid. Haal het er na 15 tot 30 minuten er weer af door goed te spoelen.

food-kitchen-cooking-spices-large

Acne zeezout masker
Mensen met hele erge acne worden weleens aangeraden om eens lang in de zee of in een zoutbad te gaan baden. Zout water zou namelijk de acne huid verbeteren doordat het bacteriedodend werkt. Maar omdat niet iedereen de zee om de hoek heeft en niet iedereen zin heeft om een bad vol zout te laten vollopen is er ook een veel gemakkelijker manier: een zeezout masker. Maar let op: dit is wel een heftig masker en dus niet goed geschikt voor de hele gevoelige huid.

Wat heb je nodig?

 • scheutje warm water
 • drie à vier theelepels zeezout
 • klein kommetje

Haal een klein kommetje tevoorschijn en vul deze met warm water en zeezout. Roer dit even door en breng het vervolgens aan op de gedeeltes waar de acne zit. Laat het dan zo’n 15 minuten zitten. Aangezien dit een vrij heftig masker is, moet je de huid in de tussentijd goed in de gaten houden. Prikt het erg? Of wordt de huid heel rood? Haal het er dan meteen af. Breng na het masker een voedende crème aan aangezien zeezout uitdrogend werkt.

5021274144_ac13db5147_o

Havermout masker
Dit DIY-maskertje is een replica of dupe van de mega populaire Oatflix masker van Lush. Maar in plaats van dat te kopen, kan je het ook heel goed zelf namaken. Alleen vergt deze wel iets meer tijd en gaat er ook meer ingrediënten in dan bij de andere maskers. Maar dat mag de pret niet drukken! Dit havermout maskertje met banaan en honing is vooral heel goed geschikt voor de gevoelige huid. Door de kalmerende en egaliserende werking van havermout doet dit de huid goed!

Wat heb je nodig?

 • handvol havermout
 • 1 banaan
 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel olijfolie of kokosolie

Prak de banaan fijn en voeg de havermout, honing en olijf- of kokosolie toe. Meng dit goed door tot een papje. Wil je het mengsel helemaal egaal hebben? Doe het dan even kort in de keukenmachine. Zet het havermout masker voor een paar uur in de koelkast en daarna smeren maar! Laat het een dik kwartier op zitten en spoel het er daarna goed af.

7099855287_a0fdb16910_z

Kokosolie haarmasker
Maak jouw haar weer glanzend en gehydrateerd met een haarmasker op basis van kokosolie. Kokosolie werkt namelijk als een tierelier tegen droog haar doordat het enorm voedend en verzachtend is. Breng dit masker wekelijks aan in je haar om jouw lokken gezond te houden.

Wat heb je nodig? 

 • 2 à 3 eetlepels kokosolie (afhankelijk van hoe lang jouw haar is)
 • 1 eetlepel honing

Meng beide ingrediënten door en breng het aan op droog haar. Laat het dan voor zo’n 45 minuten goed intrekken. Spoel het daarna af en was eventueel jouw haar om alle vettigheid van de kokosolie echt weg te krijgen.

 

Plaats een reactie