Alles over zilvershampoo

Twee lachende oude mensen met grijze lokken pronken op de voorpakking. Je zou haast denken dat zilvershampoo alleen voor deze doelgroep bestemd is. Maar dat denk je verkeerd! Want het fenomeen ‘zilvershampoo’ is voor iedereen geschikt. Nou ja, iedereen… mensen met blond/geblondeerd en grijs haar weliswaar. Wij vertellen je waar zilvershampoo precies goed voor is en hoe je het gebruikt.

Zilvershampoo

Wat is het?
Zilvershampoo is niet te verwarren met een échte shampoo. Het maakt je haar niet schoon, zacht of minder pluizig. Maar toch is dit speciale middeltje wel ergens goed voor. De paarse substantie die uit de fles sijpelt, is namelijk niet voor niets knalpaars. Zilvershampoo bevat namelijk een blauw en paars pigment, en laat dat nou goed zijn voor blond/geblondeerd of grijs haar! Deze kleuren kunnen namelijk na het verven en zelfs door de zon geel worden. Zilvershampoo kan de geelblonde of gelig grijze kleur beetje voor beetje uit je haar halen en het weer meer levendigheid geven.

Hoe gebruik je het?
Je gebruikt het op nat en schoon haar. Breng genoeg aan op de delen van je haar waarvan je wilt dat deze iets minder geel worden. Laat het vervolgens drie tot vijf minuten intrekken en spoel het er daarna met water uit.

zilvershampoo

Gebruik je zilvershampoo voor het eerst? Probeer het dan eerst op een klein, minder opvallend stukje om te zien wat voor resultaat het geeft. Want er kleven een paar risico’s aan het gebruik van zilvershampoo. Je haar kan er namelijk een blauwe of paarse gloed van krijgen. Maar geen zorgen: dat gebeurt vaak alleen als je het te lang laat intrekken, het te vaak gebruikt of té blond/wit haar hebt. Is het toch iets blauw- of paarsachtig geworden? Was het dan een paar keer met een gewone shampoo. Als dat niet helpt kan je een antiroosshampoo gebruiken.

Verwacht echter geen wonderen na één keer met zilvershampoo te hebben gewassen. Geduld is een schone zaak! Gebruik het eens per week totdat je het juiste resultaat te pakken hebt. Wees echter wel voorzichtig: je haar kan door het knalpaarse spul droog worden. Doe daarom na gebruik een voedend maskertje of conditioner in je haar zo je haar zacht te houden.

Waar te koop?
Zilvershampoo is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zo heb je al eentje voor maar een paar euro’s bij de drogisterij. Wil je een wat krachtigere zilvershampoo? Vraag dan eens bij de kapper of ga langs bij een special kapperswinkel. Daar verkopen ze vaak een met een sterkere werking, maar daar hangt dan wel weer een duurder prijskaartje aan.

Plaats een reactie