Challenge: Iets afstrepen van je Bucketlist

Ik daag je deze maand uit! Ik daag je uit iets af te strepen van je Bucketlist (en als je die nog niet hebt, wordt het tijd om er één te maken!). Een Bucketlist samenstellen is de eerste stap, maar het is dan ook de bedoeling dat je er daadwerkelijk iets van af streept! En daar helpen wij je deze maand bij. Lees snel verder, want het is tijd to live life as fully as possible… 

Bucketlist

Welkom bij de Bucketlist Challenge. Doe je deze maand mee? Een persoonlijke challenge waar je haast niet bij kunt falen en waar je ook echt iets aan hebt. Good Luck!

Begin klein

Op een Bucketlist kun je alles kwijt en waarschijnlijk bestaat jouw lijstje uit een mix van kleine en grote dromen/doelen. Dit kan bijvoorbeeld het vasthouden van een duif zijn (om over je angst van duiven te komen), het behalen van je diploma of misschien zelfs dat reisje naar New York. Maar als je echt voortgang wilt maken op je Bucketlist is het misschien handig om klein te beginnen. Niet mee eens? Lees dan verder bij ‘Voortgang’. Wel mee eens en klaar om die lijst aan te pakken? Focus op één kleine droom/doel/uitdaging van je lijst en probeer dit in de komende maand waar te maken. Maar hoe doe je dat dan? Dat vertellen we je hieronder!

 

Voortgang

Hoe klein de stap ook is, het is nog steeds een begin. Dit geldt zowel voor de kleine als de grote dromen. Sommige dromen of doelen van je lijst kunnen nou eenmaal niet in één keer worden vervuld. Daarom is het slim om vast je research te doen en je stap voor stap naar je doel/uitdaging/droom toe te leiden. Van plan om ooit een tattoo te zetten? Doe je research: bijwerkingen, goede tattoo shops, proces, pijnlijke plekken, designs.
Hoe groot of klein je uitdaging van deze maand ook is, het hoeft niet meteen behaald te worden. Neem je tijd en doe het goed, maar doe het wel! Ga die uitdaging aan en probeer het ook echt! Staat Spaans spreken op je lijstje of wonen in het buitenland? Tijd om die taalboeken erbij te pakken en dagelijks een test te doen op Duolingo.com. Met een beetje dedicatie kun je binnen zes maanden vloeiend een nieuwe taal spreken Maar dan zul je wel ooit moeten beginnen… Je doel behalen is natuurlijk geweldig, maar de reis/het proces/de weg ernaar toe is vaak net zo belangrijk.

 

Dedicatie

We zeiden het net al: zonder dedicatie kom je niet ver. Vooral bij grote doelen, zul je toch even de handen uit de mouwen moeten steken. Tijd om echt te gaan leven en niet de uren onvervuld en nutteloos voorbij te laten gaan. Je hebt maar één leven en het is tijd om het te gaan leven! Wil je die taal vloeiend spreken, wil je kunnen jongleren? Wil je je angst voor public speaking overkomen? Dan is het tijd om te beginnen en er ook echt voor te gaan. Houd je doel voor ogen; je wilt iets afstrepen van je lijst?? Dan moet je er ook iets voor willen doen. Dat ben je verschuldigd aan jezelf en aan al die mensen die niet de kans krijgen hun dromen, hoe groot of hoe klein, achterna te gaan. Als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor hen. Welkom bij de Bucketlist Challenge.

 

Deal

Bang dat je de Challenge niet volhoudt? Maak dan een deal met jezelf of met iemand anders. Spreek bijvoorbeeld af dat je een bedrag aan een goed doel naar keuze doneert als je wel of niet je challenge haalt. Er zijn speciale groepen die zich hiervoor inzetten. Samen werken aan een challenge en tegelijkertijd een kans om het goede doel te steunen… Werken aan het leven van jezelf en dat van iemand anders. En daadwerkelijk leven. Daar doen we het voor.

 

Maak er wat van deze maand! Good Luck en leg die lijst en pen vast klaar 😉

 

Challenges

Voorbeelden van kleine challenges die je binnen een maand kunt behalen (of in ieder geval een groot begin mee kunt maken)

 • Angst voor een bepaalde diersoort overwinnen, bijvoorbeeld duiven of spinnen
 • Een lifestyle change maken: ergens mee stoppen of juist beginnen. Bijvoorbeeld roken of sporten
 • Een tattoo of piercing laten zetten
 • Je haar volledig kort knippen of een andere kleur verven
 • Een nieuwe techniek leren en beheersen, bijvoorbeeld jongleren of leren breien
 • Iets nieuwe beginnen, zoals een nieuwe sport
 • Een gerecht leren maken
 • Een nieuwe taal leren (begin maken)
 • Iets zelf doen (wat normaal misschien voor je gedaan wordt), zoals een lijstje ophangen of een kokosnoot openslaan
 • Iets aparts proeven/eten, zoals insecten, wild of een buitenlands gerecht
 • Je rijbewijs halen (waarom niet nu alvast beginnen?)
 • Een lopende band oprennen in de verkeerde richting
 • Gitaar leren spelen
 • Vrijwilligerswerk doen

Plaats een reactie