Challenge: een week zonder mascara

Als er iets is waar ik niet zonder kan, dan is het wel mascara. Mijn Chanel mascara om precies te zijn! Iedere morgen maak ik mijn wimpers weer een paar centimeter langer, donkerder en gekruld. En iedere avond zie ik er weer tegenop om al die mascara eraf te halen. Als vast onderdeel van mijn dagelijkse routine sta ik er eigenlijk nooit bij stil of ik nog wel zonder kan. Tijd om dat eens te testen. Lees snel meer wat ik ontdekte tijdens mijn week zonder mascara!

Gezondere wimpers:

Je raadt het misschien al wel, maar na deze week waren mijn wimpers een stuk sterker en gezonder. Hoe dan? Ik merkte dat mijn wimpers minder uitvielen en verder ontdekte ik weer mijn echte wimperkleur. Donkerbruin namelijk! Maar met al die zwarte mascara merk je dat nog amper. Nu ben ik ook overgeschakeld op een donkerbruine mascara (van Chanel natuurlijk!).

Tijdbesparing:

Geen geknoei met mascara zorgde voor een verkorte make-up routine in de ochtend. Ik was steeds sneller klaar en niet alleen ’s morgens. Ook ’s avonds was mijn reinigingsproces zo gepiept. Geen gedoe met waterproof mascara. Even een reinigingsdoekje en voilà!

Back to Basic:

Wat me opviel deze week is dat ik minder make-up ben gaan dragen. Ik denk dat een weekje zonder mascara je weer back to basic brengt. Met gezondere wimpers in hun originele kleur ging ik steeds vaker de deur uit met alleen een beetje concealer, wat oogschaduw en een lipstick. Onder andere wenkbrauwpoeder ging ik  minder gebruiken. En ook nu draag ik nog steeds minder make-up dan voor deze week.

Fearless:

En een dagje zonder mascara? No problem. Ik ben zonder mascara een hele week door gekomen met o.a. bezoekjes aan werk, restaurants en winkels. En als het er nu op aan komt, weet ik in ieder geval dat ik nog zonder kan. Op naar een week zonder make-up of een week zonder chocola(!) voor de next challenge. Wie weet…

Is er iets wat jij echt iedere dag gebruikt en waar je misschien niet meer zonder kan? Ik daag je uit om een weekje af te kicken! Laat zien dat je ook een weekje zonder overleefd. En je weet maar nooit, misschien stoppen ze ooit wel met het maken van jouw lievelingsproducten of kom je door een situatie zonder te zitten. Ik zeg: be prepared!

Plaats een reactie