How-to: zelfbruinen 101

Fake it ‘till you make it, baby! Als je net zoals ik tot de ‘lucky few’ behoort die weinig (lees: nooit) verkleurt, bestaat er altijd nog zelfbruiner. Maar zelfbruiner is een lastig en geniepig beautyproduct. Het kan goed óf fout gaan. Met de volgende stappen van Lifestyle Journal voorkom je dat!

IMG_3566

Stap 1: scrubben. Het is een fabeltje dat zelfbruiner in de huid trekt. Nee, het hecht zich alleen aan de bovenste laag van de huid. De laag waar vaak de dode huidcellen zitten. Om een egale teint te krijgen, zal je eerst goed moeten scrubben om de dode huidcellen te verwijderen.

Stap 2: ontharen. Glanzende, egale en haar-vrije benen: daar gaan we voor! Althans, dat denk ik. Pak het scheermesje erbij en haal eventuele, ongewenste haartjes weg voordat je met de zelfbruiner aan de slag gaat.

Stap 3: verwijder vettigheid. Om de zelfbruiner goed aan de huid te laten hechten, moet jouw huid zo veel mogelijk vetvrij zijn. Geen resten zonnebrand, bodylotion en olie dus. Maak de huidoppervlakten die je wilt bruinen, dus goed schoon en droog.

Stap 4: body lotion. Dit klinkt een beetje tegenstrijdig met de vorige stap, maar maak de delen die wat moeilijker bruin worden vettig met bodylotion. Enkels, ellebogen en voeten bijvoorbeeld. Deze plekjes zijn vaak wat droger en zijn dus extra gevoelig voor bruine vlekken.

Stap 5: shake it! Schud de fles vlak voor gebruik goed. Heb je een bruiningslotion? Dan is deze stap niet echt nodig. Maar bij een bruiningsspray is dit een absolute must om het product goed te verdelen.

 Stap 6: tanning mit. Een handig trucje bij het aanbrengen van zelfbruiner: een tanning mit, oftewel een ‘bruinings handschoen’. Dit is een sort schuimen handschoen waarmee je de zelfbruiner over jouw huid kan verdelen. Met een zogenoemde tanning mit krijg je minder snel strepen en vlekken.

Stap 7: laagje voor laagje. Gebruik in één keer niet te veel zelfbruiner. Absoluut niet doen! Bouw het liever voorzichtig op in plaats van dat je als een gek te keer gaat. Breng dus eerst een dun laagje aan en breng pas de volgende dag (!) een tweede laag aan. Ga net zo lang door totdat je tevreden bent met het resultaat. Zolang het maar wel enigszins natuurlijk blijft.

Stap 8: was je handen. Kort en krachtig: was na het bruinen zéééééker jouw handen. Anders ga je met Willy Wortel handen door het leven. En geloof me: dat wil je niet.

 Stap 9: intrekken. Laat tot slot de zelfbruiner goed intrekken en zit er vooral niet te veel aan. Houd het liefst in de avond een zelfbruiner-sessie (ook in verband met de ‘heerlijke’ geur) en ga dan slapen in loszittende en luchtige kleding.

 

Plaats een reactie