Rituals Fleurs de l’Himalaya

Zo nu en dan moet jezelf verwennen. Gewoon, omdat het kan. Zo liep ik afgelopen week de Rituals binnen en stuitte ik op dit nieuwe parfum. Na één keer ruiken was ik verkocht: die ging mee naar huis!

Onlangs bracht Rituals met een nieuwe parfumlijn uit: Oriental Essences. Een luxe reeks met een handjevol parfums voor zowel mannen als vrouwen. De filosofie achter de nieuwe lijn? De geuren moeten je stuk voor stuk meenemen naar het verre Oosten waar je wordt betoverd door exotische kruiden en heerlijke aroma’s.

Klinkt ietwat zweverig, maar je krijgt er wel een sfeervol beeld bij. Het luxe gevoel dat Rituals met de nieuwe parfums wil uitstralen, is meteen goed te zien aan de chique verpakking. Elk parfumflesje komt in een ovaalvormig doosje met een prachtige metallic print erop. Ook al gaat het uiteindelijk om de geur, het oog wil natuurlijk ook wat! En dat is zeker gelukt met deze nieuwe lijn.

DSC_0462

Rituals bracht vier geuren voor mannen en drie voor vrouwen uit. Ik nam Fleurs de l’Himalaya mee naar huis. Het snoepig roze parfumflesje doet al verraden dat het om een fris en bloemig parfum gaat. En dat klopt als een bus: het is een heerlijke, vrouwelijke geur met een bloemige ondertoon. Zo zit er onder andere jasmijn, pioenroos, perzik en muskus in. Rituals zelf beschrijft de geur als “een zacht briesje dat over het landschap van het Himalaya gebergte waait”. Hoewel die gedachte mij iets te ver gaat, snap ik de intentie ervan wel. Fleurs d’ Himalaya is een heel zacht en sereen parfum zonder al te aanwezig te zijn. Maar tegelijkertijd is ‘ie ook mysterieus en sensueel door de bijzondere samenstelling van ingrediënten. Daarom is de geur perfect voor overdag, maar ook prima voor ’s avonds. Bovendien is de houdbaarheid van de geur goed: je blijft het met gemak een paar uur (subtiel) ruiken, iets wat gemiddeld is voor de meeste parfums.

Zoek je een leuk cadeau voor de feestdagen? Of wil je, net zoals ik, gewoon lekker iets voor jezelf? Neem dan zeker even een kijkje bij Rituals en ga even snuffelen bij de nieuwe parfums. Want voor de heerlijke geur, goede houdbaarheid en een fijn prijsje zijn het absoluut aanraders!

 €39,- voor 30 ml en €9,50 voor 10 ml. Te koop bij Rituals winkels en sommige verkooppunten.

Plaats een reactie