Van scrub tot zonnebrand: In 6 stappen zomerklaar

De afgelopen maanden hebben wij ons verstopt voor het gure winterweer. Maar nu we een flink aantal dagen met temperaturen boven de 20 graden gehad hebben, is het tijd om jezelf lente- en zomerklaar te maken. Bye bye dikke truien, hello zwierige jurkjes!

picjumbo.com_IMG_0652

Maar voordat we ons aan het blotebenenweer wagen, moet er misschien eerst wat gebeuren. Er is werk aan de winkel! Met onze zes stappen ben jij straks helemaal klaar voor het zonnige weer.

Stap 1: scrubben. Als we met het mooie en warme weer een egaal kleurtje willen kweken, moet het laagje dode huidcellen van afgelopen winter eerst weggehaald worden. De eerste stap is dus scrubben. Doe dit wel met enige voorzichtigheid. Te vaak en te hard scrubben is namelijk niet goed voor jouw huid.

Stap 2: ontharen. Het is tijd om het wintervachtje dat we de afgelopen tijd gecreëerd hebben vaarwel te zeggen. Pak het kapmes, a.k.a. je scheermes, erbij. Of als je het helemaal goed wilt aan pakken: ga aan de slag met hars. Het doet even pijn, maar je hebt uiteindelijk wel lang plezier van het resultaat. Maar pas op! Ga na het harsen niet direct de zon in. Dit kan je huid namelijk flink irriteren.

Stap 3: nagels lakken. De derde stap is om je (teen)nagels te voorzien voor een vrolijk kleurtje. De ideale lente- en zomerkleuren? Felroze, perzik en koraal. Je nagels, en met name je teennagels, zien met een likje nagellak er meteen mooier uit. Ideaal dus als je slippers of sandaaltjes wil dragen.

picjumbo.com_HNCK3969

Stap 4: zonnebrand inslaan. Heb je nog zonnebrand van vorig jaar in de kast staan? Weg ermee en koop snel een nieuwe fles! Zonnebrand dat ouder dan een jaar is, werkt veel minder goed. De beschermingskracht neemt namelijk af naar mate de tijd verstrekt. 

Stap 5: een kleurtje. Fake it till you make it. Een toepasselijke quote voor deze vijfde stap. Bij de eerste zonnestraaltjes ben jij echt nog niet poepiebruin. Niet dat dat een must is uiteraard. Maar als jij baat hebt bij een bruin kleurtje, ga dan aan de slag met zelfbruiner. Zo ben jij al lekker bruin voordat het échte zomerweer begonnen is.

Stap 6: kleding. Haal je winterkleren weg en schuif je zomerse outfits naar voren. Inventariseer dan ook meteen wat je nog graag wilt hebben voor dit seizoen. Een nieuwe short, een witte skinny jeans of een mooie maxidress bijvoorbeeld. Controleer daarnaast even of je zomerkleding nog wel fris is. Deze kleren hebben natuurlijk een lange tijd onaangeraakt in de kast gelegen. Hierdoor kunnen ze wat muffig ruiken. Gooi ze daarom even in de was, of gebruik geurzakjes en een speciale kledingspray.

Plaats een reactie