Salade met peer en geitenkaas

Salades zijn vaak ideaal: ze zijn gezond, snel klaar te maken en kunnen ook redelijk budgetvriendelijk zijn. Vandaag een salade met mijn favoriete ingrediënten: geitenkaas en peer. Deze salade is super lekker en ook nog eens super makkelijk.

foodiesfeed.com_premium-package-fruit-42

Voor dit recept kan je kiezen uit twee soorten: een versie met handperen of eentje met stoofpeertjes. Met de laatste optie krijg je een heerlijke lauwwarme salade. Maar ook met handperen is deze salade een absolute topper. Dan is deze salade vooral geschikt voor een warme lentedag.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

  • 200 gram handperen of stoofpeertjes (wat jij lekker vindt!)
  • 75 gram geitenkaas
  • 50 gram rucolasla
  • 50 gram veldsla (ongeveer de helft van een zak)
  • 100 gram gerookte kant-en-klare spekjes
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Extra’s: een handje amandelen of walnoten

Wat moet je doen?

  • Als je gebruik maakt van stoofpeertjes: bak ze in een pan totdat ze redelijk zacht zijn. Laat ze vervolgens uitlekken op een stuk keukenrol.
  • Snijd de peren in kleine stukjes.
  • Doe de sla in een kom en voeg de stukjes peer, geitenkaas en de spekjes toe.
  • Sprenkel de balsamicoazijn erover.
  • Voeg eventueel wat amandelen of walnoten als extra toe.

En serveren maar! Super simpel, toch? Eet smakelijk!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.