Waar kan je olie voor gebruiken?

Olie doet prima z’n werk in de keuken, maar je kan dit vloeibare goedje ook heel goed in de badkamer gebruiken. Pure olie, bijvoorbeeld van amandel, argan of jojoba, is op het gebied van huid- en haarverzorging een wonderlijke alleskunner. Wij vertellen je waarvoor je het kan gebruiken!

Make-up remover. Haal heel gemakkelijk make-up eraf met olie. Zelfs je ooglook verdwijnt als sneeuw voor de zon. Masseer het in je huid en spoel het daarna goed af met water en een handdoek of watjes.

Body lotion. Droge huid? Gebruik olie! Het trekt snel in en voedt extreem goed. Je kan het ook tijdens een massage gebruiken.

Handcrème. Gebruik als dagelijkse verzorging voor je handen en nagels een paar druppels olie. Geen last meer van droge velletjes en ruwe handen!

Haarserum. Wrijf een klein beetje olie in de droge puntjes van je haar. Of gebruik wat meer in je gehele haar (behalve de hoofdhuid!) en laat het goed intrekken. Spoel vervolgens jouw oliemaskertje er met veel water en shampoo uit. Let er wel op dat je niet te veel olie gebruikt. Daardoor kan het haar er heel vet en vies uit zien.

Badolie. Zin in een ontspannend bad? Doe een paar druppels olie in het water. Zo droogt je huid door al die hitte niet te veel uit.

Gezichtscrème. In de wintermaanden kan jouw huid wel wat extra verzorging gebruiken. Gebruik een olie voor een rijkere voeding. Zo houd je de huid mooi zacht en soepel!

 

Plaats een reactie