Wenkbrauwen 101

Als er ergens wel grote foute worden gemaakt in the beauty department dan is het wel bij wenkbrauwen! Zelfs als je denkt er aardig goed in te zijn, maak je waarschijnlijk wel één van deze vaak voorkomende fouten… Lees snel verder and save your eyebrows met deze Wenkbrauwen 101!

Investeer in goede producten: Hier bedoelen we niet alleen een goed epileer setje mee, maar ook wenkbrauw poeder/verf van goede kwaliteit! Geen goede producten? Verwacht dan ook geen goede wenkbrauwen. It’s really that simple! Kies daarom altijd voor kwaliteit, zodat je niet met twee neppe brows de straten bewandeld…

Losse poeder versus verf: Dit kan nog al eens voor wat verwarring zorgen; losse poeder of verf gebruiken voor een paar mooie volle wenkbrauwen? Verf kan prima maar let er wel op dat je niet te neppe wenkbrauwen krijgt. En gebruik nooit, maar dan ook echt NOOIT haarverf voor je wenkbrauwen. Nee, dit zorgt niet voor dezelfde kleur of hetzelfde effect. Laat je een keer adviseren bij een beauty shop of probeer voor jezelf uit wat het beste bij je brows past. Kies niet te snel voor permanente verf, net als onze style en haarkleur veranderd onze smaak in wenkbrauwen vaker dan we denken.

De juiste kleur kiezen: De juiste kleur kiezen is nog niet zo makkelijk! Probeer bijvoorbeeld een kleur een paar tinten lichter dan je haarkleur. Of accentueer je wenkbrauwen door ze iets donkerder aan te zetten, maar let er wel op dat je niet te donker gaat! Met de verkeerde kleur lijken je wenkbrauwen al snel fake en overdreven.

Houd het natuurlijk: We hebben het niet over de kleur van je wenkbrauwen, maar juist over de vorm! Je wenkbrauwen voller en langer maken is prima, maar maak ze nooit kleiner dan ze natuurlijk zijn. Als je met je pincet te weer gaat, let er dan op dat je alleen die paar losse haartjes plukt, maar laat het nooit ten koste van de natural shape van je eyebrows gaan. Dan kun je het beter niet doen of een professional inschakelen.

Pluk na het douchen: Liever geen rode geïrriteerde huid? Of liever plukken zonder pijn? Pak je pincet er dan bij na de douche. Je poriën zijn meer geopend door de warmte en het plukken van haartjes of het cleanen van je huid gaat nu een stuk gemakkelijker.

Ongelijk is goed: Yep, je wenkbrauwen zijn geen tweeling. Probeer dus niet eindeloos om twee identieke eyebrows te creëren; dit gaat je niet lukken. Zie het eerder als een broer en zus. Niet als twins…

Plaats een reactie