5 manieren om creatief bezig te zijn

Creatief bezig zijn: goed voor lichaam en geest. Ja, echt waar. Zo nu en dan je creativiteit loslaten vermindert stress en zet je verstand voor even op 0. Klinkt goed toch? Ga zelf aan de slag met onze 5 leukste manieren om creatief bezig te zijn!  

pexels-photo

Wreck this journal. Neem het mee onder de douche, klieder alles er onder en scheur de bladzijdes los. Als iets creatief is dan is het dit boekje van Keri Smith wel. In Wreck this Journal staat er op elke pagina een nieuwe creatieve opdracht waarbij je out of te box moet denken. Wees niet bang dat het lelijk of vies wordt: dat is juist de bedoeling!

DIY’en. Zin in een project? Werp eens een blik op Pinterest en laat je inspireren! Want het motto hierbij geldt: beter goed gejat dan slecht bedacht. Sla de leuke DIY’s op en ga vervolgens zelf aan de slag. Probeer een knutselwerk na te maken, knap je kamer op of timmer een kastje in elkaar. Kortom: genoeg DIY’s om je creativiteit op los te laten!

Kleurboeken. Het lijkt wel of opeens iedereen aan het kleuren is geslagen. En nee, dan heb ik het niet over kinderen. Ook de speciale boeken voor volwassenen zijn enorm populair. Haal zelf een kleurboek in huis en haal de kleurpotloden van stal. Je zult zien dat je in mum van tijd helemaal ontspannen bent door het kleuren.

One line a day. Schrijven is ook de perfecte manier om creatief bezig te zijn. Houd bijvoorbeeld een modern dagboekje bij zoals One line a day. Beschrijf wat je die dag hebt gedaan, en hoe dat ervaren hebt, in één zin. Dé kans dus om perfecte oneliners te bedenken. En dat kan verdomd lastig te zijn! Een goed uitdaging voor de creatievelingen dus.

Fotografie challenge. Probeer eens met een andere blik naar de wereld om je heen te kijken door mee te doen aan een fotografie challenge. Stap elke dag naar buiten en denk er over na welk object je dit keer voor de camera vast legt. Maak de mooiste kiekjes door al je creativiteit erin te stoppen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Creative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *