DIY: scrapbook

Foto’s van je laatste zomervakantie op je laptop of oude jeugdfoto’s? Leg ze voor altijd vast in een eigengemaakt foto scrapbook! Leuk voor jezelf, je familie of perfect als cadeau voor een vriend. Niet zo creatief aangelegd? Wij helpen je een eindje op weg met de beste tips voor een DIY scrapbook…Laduree-Paris

Foto: Laduree Paris-De beste macarons van de wereld. Eén van de foto’s van mijn vakantie in Parijs, perfect voor mijn volgende scrapbook!

  • Een thema: Voordat je begint is het handig om een thema te bedenken. Dit hoeft niet per se een groot thema te zijn! Denk bijvoorbeeld aan: vakantie, vriendschap, 50ste verjaardag, sport etc. Verzamel mooie bijpassende quotes en houd je bijvoorbeeld aan een kleurenschema en creëer zo een rode draad die je door het hele boek kunt aanhouden.
  • Hobbywinkels: Hobbywinkeltjes zijn je beste vriend als het op scrapbooks aankomt… Kleine diamantjes/pareltjes, mooie vellen papier, stickers, fijnliners, stempels, papierschaartjes en noem maar op! Voor iets goedkopere spullen kun je ook altijd nog terecht bij een zaak als Action die ook meteen grote, lege fotoboeken verkopen met grote vellen papier; ideaal voor een eigen scrapbook!
  • Behangplaatjes: Toevallig in een behangwinkel! Neem wat mooie voorbeeldplaatjes mee en gebruik deze als achtergrondvellen in je scrapbook! Houd een kleurenschema aan en plak bijvoorbeeld op iedere pagina eerst een mooi gekleurd vel voor je verder gaat.
  • Oude tijdschriften: Oude tijdschriften rondslingeren? Ideaal! Knip grappige, leuke of perfect bijpassende plaatjes uit en voeg zo net even iets extra’s toe aan je boek!
  • Stabilo pennen: Zwarte Stabilo pennen zijn ideaal voor een scrapbook! Perfect om kalligrafie mee uit te proberen of om sierranden te tekenen rond foto’s. Geld genoeg om te investeren? Schaf dan een etui aan met alle gekleurde Stabilo pennen. Verkrijgbaar bij bijna alle boekenwinkels.
  • Creatief: Creatief? Houd dan een paar bladzijden leeg en vul deze met bijvoorbeeld een puzzel (en verstop een cadeautje in de cover van het boek), een eigen tekening, een songtekst van een favoriete artiest of plak bijvoorbeeld een envelop op een pagina met daarin leuke, kleine herinneringen om later te lezen. Maak er iets persoonlijks van en wees creatief!
  • Goede lijm: Goede lijm is heel belangrijk! Pas op met vloeibare lijm en bijvoorbeeld tijdschriftpapier. Dit gaat al snel kreuken. Geen risico’s? Koop speciale lijm in een hobbyzaak of houdt het bij lijmstiften…

Plaats een reactie