Highlighten 101

Een glittertje hier en een glansje daar. Met een mooie highlighter kan je ontzettend veel: belicht de mooiere gedeeltes en verdoezel juist de wat slechtere. Maar hoe werkt dat precies en wat je er daadwerkelijk mee? Wij vertellen het je!

22733744332_66cf268781_k

Frisse blik. Verberg dat je een nacht hebt door gehaald door een klein beetje highlighter in je ooghoeken te doen. Zo ‘lichten’ deze op en zie je er minder vermoeiend uit.

Goodbye donkere kringen. En over korte nachten gesproken… heb je last van donkere kringen onder je ogen? Smeer er eerst wat concealer op en maak het vervolgens af door er een klein beetje highlighter overheen te deppen. Zo weerkaatst het licht en zie je jouw donkere kringen een stuk minder. Halloooo optisch bedrog!

Mooie lippen. Geef je lippen nog meer vorm en diepte door op de cupidoboog, het lijntje op je bovenlip, lichtjes te omlijnen met highlighter. Heel een deppen, en je lippen hebben opeens een hele andere look.

Shape it till you make it. Shapen Kim K. style! Wil je jouw gezicht smaller laten lijken? Doe wat highlighter op je kin, voorhoofd, jukbeenderen en op je neusbrug. Breng daaronder weer een klein beetje bronzer aan. Meng en blend het vervolgens goed en tadaaaa!

Fijne lijntjes. Verdoezel fijne lijntjes, bijvoorbeeld veroorzaakt door het lachen of door een droge huid, met een klein beetje highlighter. Volg de contouren van de lijn met een hightlighterpen of een kwastje en kleur het zo heel voorzichtig in. Zo wordt de lijn optisch “ingevuld” en lijkt het dus minder erg.

Shine bright like a diamond. Een stralende huid? Yes, please! Zorg met een likje highlighter dat je huid er gezonder en dus stralender uit ziet. Breng een beetje glans aan op de uitstekende delen van je gezicht. Dat is bijvoorbeeld je kin, neus, voorhoofd en jukbeenderen.

Perfecte wenkbrauwen. Maak je wenkbrauwen nóg mooier en strakker door op jouw wenkbrauwbot een likje highlighter te doen. Staat je prachtig!

Stralende huid. Waarom alleen highlighter op je gezicht doen als het ook op je hele lichaam kan? Let op: gebruik hiervoor wel een vloeibare highlighter! Meng dit een beetje met een bodylotion en smeer het op je huid.

Maar pas op, overdrijf niet als je highlighter gebruikt! Het is een lastig make-upproduct want je kan er al snel te veel van op doen. Gebruik daarom maar een klein beetje voor een subtiel effect.

Plaats een reactie