Cheesecakes van Berko

Als je mij ergens blij mee kan maken, dan is het wel met een lekker stuk cheesecake. Ik was daarom ook enorm enthousiast toen ik laatst het kookboek ‘Cheesecakes van Berko’ cadeau kreeg. Vandaag: de (kook)boek recensie!

DSC_0550

“De Franse patisserieketen Berko, met filialen in Parijs, Brussel en zelfs Peking, weet hoe je goede en originele cheesecakes moet maken. De basis is en blijft roomkaas met een brosse taartbodem, maar vanuit daar laat Berko je zien hoe je eindeloos kunt variëren.”

Heel eerlijk? ik had nog nooit van Berko gehad. Maar daar kwam snel verandering in. Want dit lieve, kleine boekje met prachtige fotografie van binnenin krijg ik meteen zin om linea recta naar de dichtstbijzijnde Berko-filiaal te rennen. Nou ja, rennen… de dichtstbijzijnde is pas in Brussel. Maar ik treur niet, want met de zo’n 30 recepten in Cheesecakes van Berko kan ik de Franse patisserieketen heel gemakkelijk in huis halen.

Het kookboek begint, heel handig, met de basics. Want als de basis eenmaal goed is, kan er niet veel meer misgaan en kan je eindeloos veel variaties maken, is de visie van Berko. Op de eerste pagina’s leer je alles over de structuur van een goede cheesecake, kom je erachter hoe je de perfecte koekjesbodem moet maken en bekijk de diverse toppings om de taart mee te decoren. Maar dat niet alleen: duik samen met Berko de keukenlaatjes en –kastjes in en ontdek je welk keukengerei je per se in huis moet hebben.

DSC_0559
Na de nodige theorie komen de overheerlijke en de meest populaire recepten van Berko aan bod. Bij het bekijken van de foto’s loopt bij mij het water al in de mond en wil ik ze het liefst allemaal tegelijkertijd maken. Want wat dacht je van een taart met oreo? Of eentje met frambozen of witte chocolade? Of maak het wat specialer met een kokos & dulce de leche cheesecake of een met aardbeien en pistachepasta. Kortom: Berko laat je zien dat je oneindig met cheesecake-recepten kan variëren en de meest bijzondere smaken kan creëren.

Of Cheesecakes van Berko een must-buy is voor alle taart-liefhebbers? Absoluut. Ook leuk: geef het cadeau! Het zal vast goed smaken, zeker voor zo’n fijn prijsje. Het kookboek is namelijk voor €8,95 te koop bij kookwinkels, de grotere boekhandels en uiteraard online.

 

 

Plaats een reactie