Black Bean Brownies-Hemsley & Hemsley

Deze brownies van Hemsley & Hemsley zijn heel lekker en zelfs perfect als je op de gezonde toer bent! Gemaakt met goede ingrediënten en gemakkelijk te bewaren in de koelkast en/of vriezer. Heerlijk als dessert of healthy snack… Enjoy!

DSCN0169

Benodigdheden (12 brownies):

  • Twee blikken zwarte bonen (uitgelekt 500 gram)
  • 230 gram boter of kokosolie op kamertemperatuur (plus een extra eetlepel om in te vetten)
  • Vier eieren
  • 85 gram cacao
  • 1,5 deciliter ahornsiroop
  • 1,5 eetlepel vanille-extract
  • Eén theelepel koffie-extract of vanille-extract
  • Snuf zeezout
  • 130 gram gehakte walnoten

Zo maak je ze:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een glazen of porseleinen ovenschaal in met de extra boter/kokosolie.
  • Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Smelt de boter/kokosolie (in een pan of in de magnetron) en zet deze opzij.
  • Die de uitgelekte bonen samen met de eieren, cacao, ahornsiroop, vanille-extract (eventueel koffie-extract) in een keukenmachine met een snuf zeezout. Pureer tot een glad mengsel en voeg ondertussen de boter/kokosolie toe.
  • Roer nu het grootste deel van de walnoten erdoor en houd een handvol apart.
  • Doe het beslag vervolgens in de voorbereide kom (pas op dat je geen luchtbellen krijgt) en strooi de overige noten op de bovenkant van de brownies.

Bak de brownies in 45 minuten in de oven tot ze stevig en elastisch aanvoelen en de bovenkant gebarsten is. Laat de koek koud worden voor je alles in blokjes snijdt en geniet van je heerlijke healthy brownies met zwarte bonen!

 

Tip:

  • Door de brownies in de koelkast te bewaren worden ze heerlijk zacht en smeuïg!

 

Klik hier en koop je eigen exemplaar van Hemsley & Hemsley: ‘De kunst om goed te eten’ 0f klik hier om een kijkje te nemen op de site van Hemsley & Hemsley voor nog meer recepten!

Plaats een reactie