DIY: Spider Repellent

Op zonnige dagen even je raam open is natuurlijk een must! Helaas komt niet alleen de wind naar binnen, maar ook kleine insecten en natuurlijk veel kleine spinnetjes… Gelukkig zijn hier wat trucjes voor: lees snel verder en maak je eigen Spider Repellent voor een spinvrije zomer!

Spider Repellent

Een spraytje hier, een spraytje daar met je eigen DIY Spider Repellent spray en hopelijk krijg je geen spinnen meer in huis!

 

Benodigdheden

  • Een sprayflesje
  • (Peper)Munt extract/essence of gewoon een paar pepermuntjes als je niets anders in huis hebt! Of eventueel wat munt blaadjes, maar misschien niet heel sterk.
  • Een beetje water
  • Eventueel: een klein kommetje

Geen sprayflesje in huis? Deze zijn te koop bij winkels als Kruidvat en Etos. Je kunt natuurlijk ook een sprayflesje voor bijvoorbeeld haarproducten hergebruiken! En een plantenspuitertje werkt natuurlijk ook 😉

Zo maak je het

Doe een theelepel pepermunt extract of pepermunt essence in een sprayflesje en vul het aan met water. Schud het mengsel goed door elkaar en creëer zo je eigen Spider Repellent spray! Geen pepermunt extract of essence in huis? Gebruik dan gewoon wat pepermuntjes. Laat ze een tijdje weken in een kommetje met water, totdat je een eigen pepermunt mengseltje hebt gemaakt. Doe het vervolgens in een sprayflesje, schud het mengsel goed door elkaar en gebruik je Spider Repellent spray!

 

Zo werkt het

Spinnen houden blijkbaar totaal niet van de geur van pepermunt! Komt dat even goed uit, want wij vinden dit juist lekker ruiken… Als je een beetje van je homemade spray gebruikt, ontwijken de kleine spinnetjes voortaan jouw ramen en deuren 😉

 

Zo gebruik je het

Als je het sprayflesje hebt gevuld met het pepermuntwater, kun je gaan beginnen! Spray een beetje rond je raam en rond de kieren en deuren. Zo zijn alle hoekjes spinvrij en kun je zonder zorgen je raam lekker lang open laten staan.

Plaats een reactie