Do It Yourself: Dadelbroodje met amandelen

Slechts twee ingrediënten en zo gemaakt… Vandaag delen we een Do It Yourself recept voor een Dadelbroodje met amandelen! Lees snel verder en maak deze eenvoudige heerlijke snack. Enjoy! Dadelbroodje

Dadelbroodjes zijn perfect als zoete snack en heel gemakkelijk om zelf te maken. Enjoy!

 

Benodigdheden voor het Dadelbroodje

  • Een doosje verse dadels (ongeveer 12 tot 16 verse dadels), je kunt natuurlijk ook minder gebruiken voor een kleiner broodje
  • Ongeveer twee handjes blanke amandelen

 

Zo maak je het

  • Pak de keuken machine erbij, was de dadels en haal de pit er vast uit (maar houd de dadels wel heel)
  • Doe de helft van je dadels (stuk of acht) in een keukenmachine en maal ze voor maar een paar seconden, zodat je een dik dadelmengsels krijgt met stukken dadel er doorheen.
  • Doe je dadelmengsel in een kom en pak de amandelen erbij. Verdeel je amandelen in twee porties en snijd de ene porties in helften en houd de andere portie heel.
  • Doe nu alles samen in de kom: het dadelmengsel, de overige hele dadels, de gesneden amandelen en de hele amandelen. Als de verdeling van blanke amandelen en verse dadels niet helemaal gelijk lijkt, kun je altijd nog wat meer toevoegen. Maar onthoud: het is een dadelbroodje met amandelen, niet een amandelbroodje met dadels 😉
  • Nu hoef je alleen nog het gehele mengsel te kneden tot je broodje! Kneed de amandelen en dadels goed samen en maak er een rond broodje van dat niet te dik is, maar ook niet te plat.
  • Geniet van je Dadelbroodje met amandelen!

 

Tips

  • Maak ook eens met andere nootjes, bijvoorbeeld pecannoten of walnoten
  • Maak ook eens met iets anders dan dadels! Onze tweede favoriet? Een heerlijk vijgenbroodje! Bovendien gaan vijgen ook heel goed samen met amandelen. Het op deze manier maken? Gebruik dan in plaats van de verse dadels, verse vijgen (geschild en in schijfje gesneden)
  • Ook heel erg lekker in combinatie met een stukje pure chocolade!

Plaats een reactie