Do It Yourself: Exercise Journal

Om op track te blijven met je healthy gewoontes heb je soms een beetje hulp nodig. Gebruik bijvoorbeeld een app of een sporthorloge om je eet- en sportgewoontes bij te houden. Liever old school? Lees dan verder voor deze Do It Yourself voor je eigen handige Exercise Journal!

Exercise Journal

Benodigdheden: Een stevig schrijfblok (verdeeld met tabbladen), een mapje of een stevig notitieboekje (A4 of A5 formaat), een pen/potlood en een liniaal.

How-to: Met een Exercise Journal kun je eigenlijk alle kanten op! Je kunt dit boekje gebruiken voor al je workouts & routines, zodat je die gemakkelijk bij de hand hebt tijdens het sporten. Je kunt het boekje gebruiken als dagboekje (op welke dagen heb je gesport, voor hoe lang en welke oefeningen heb je gedaan?). Of je kunt dit boekje gebruiken als een gids voor je healthy lifestyle en het bijvoorbeeld combineren met een Food Journal! Gebruik, om te beginnen, een liniaal om je dagboek in vakken te verdelen. Zo kun je er zelf voor kiezen of je per dag/per week of gewoon in het algemeen iets wilt bijhouden. Verdeel je boekje in twee helften als je een workout schedule wilt combineren met je how-to’s en sport tips of ga een stapje verder en schrijf alles op in één boekje (lees meer hieronder!).

 

Aanrader: Koop bijvoorbeeld dit setje van 3 A5 notitieboekjes van Hema voor slechts €3. Zo kun je meerdere dingen bijhouden, zonder er een grote warboel van te maken 😉 Bovendien kun je de kaft van deze boekjes zelf versieren!

Food Journal

How-to: Misschien volg je een dieet of doe je mee aan een detox of misschien combineer je alle maaltijden graag met je workouts. Een Food Journal kun je prima combineren met je Exercise Journal of je kiest ervoor om alles gescheiden bij te houden. De notitieboekjes van Hema (A5 formaat) zijn ideaal als je meerdere dingen, zoals Food & Exercise, wilt bijhouden.

Liever alles bij elkaar? Verdeel je notitieboekje dan in twee gedeeltes en maak achterin je eigen food schedule, zodat je alles gemakkelijk kunt volgen. Optie 2: Gebruik je Journal voor iedere dag en noteer per dag wat je eet, drinkt en hoeveel je die dag hebt bewogen. Dit kan een beetje tijdrovend zijn (vooral als je terug moet denken), daarom raden wij aan om voor een klein notitieboekje te kiezen dat je gemakkelijk in je sporttas of jas kunt stoppen. Zo draag je het altijd met je mee!

Adventure Journal

Outdoor person? Maak er dan een Adventure Journal van in plaats van een Exercise Journal. Combineer de gedane workouts met een beschrijving van de plek of foto van het gebied waar je bent geweest. Vooral ideaal voor de reizigers onder ons! Zo houd je niet alleen je gewoontes/lifestyle in de gaten, maar creëer je ook een plekje voor al je herinneringen, zonder er al te veel tijd in te steken.

 

Plaats een reactie