Do It Yourself: Ginger Shot

Veel celebrities, zoals Selena Gomez, beginnen hun ochtend routine met een Ginger Shot. Een sapje met gember dat lijkt op een energie drankje, maar dan van natuurlijke ingrediënten! Als je een juicer in huis hebt, is dit een echte aanrader. Een Ginger Shot helpt je om healthy te blijven en geeft je meteen een ‘shot’ energie om je dag goed  te beginnen. Zelf eens proberen? Lees dan snel verder voor deze easy DIY: Ginger Shot. Enjoy!

Ginger Shot

Een Ginger Shot helpt je om healthy te blijven en geeft je genoeg energie om je dag goed te beginnen!

 

Een shot voor energie

De laatste paar jaren zien we ze steeds vaker: groente/fruit shots! Ze zijn te koop bij de ah to-go, ze zijn online te bestellen en we maken ze natuurlijk ook zelf! Maar waar is zo’n shot dan goed voor? En waarom proeven ze zo raar? Yes, het kan zijn dat je zulke shots totaal niet lekker vindt, maar eigenlijk heeft dit ook te maken dat je niet gewend bent aan de sterke smaken (zoals gember). Ik vond gember vroeger ook echt niet lekker en veel te scherp van smaak en nu is het een must voor in sappen. Bovendien is het goed voor je weerstand om iedere dag te beginnen met een deze lekkere Gember Shot. Vooral nu het najaar er weer aan komt, kunnen we wel een extra boost voor het immuun systeem gebruiken 😉 Lees dus snel verder en probeer het eens zelf. Je zult zien: deze shot is niet alleen erg lekker, maar zorgt ook nog eens voor lekker veel energie. Enjoy!

 

Benodigdheden voor de Ginger Shot

  • Een snufje gemalen Kurkuma
  • Een stuk gember (ongeveer zo groot als je duim)
  • Een groene appel (of een rode appel als je geen groene in huis hebt)
  • Eén citroen (of een limoen als de citroenen op zijn)

 

Zo maak je de shot

  • Zet je juicer klaar en vast alle ingrediënten. Was de appel, haal het fruitstickertje er af en snijd de appel in stukken. Doe deze vast in de juicer. Voeg vervolgens het sap van één citroen toe en een snufje gemalen kurkuma.
  • Snijd nu een stuk gember af dat ongeveer net zo groot is als je duim. Snijd de schil er ook af en voeg de gember toe aan de juicer.
  • Alle ingrediënten zijn toegevoegd, dus het juicen kan beginnen! Zorg ervoor dat je een maatbeker of glas hebt klaarstaan om je sap op te vangen en juice net zolang totdat alle ingrediënten zijn verwerkt en er geen sap meer uit de juicer komt.
  • Doe je sapje vervolgens in een shot glas en geniet van deze heerlijke energie sap!

 

Tip

  • Wat meer tijd (en wat meer groenten/fruit in huis)? Probeer dan eens een variatie van deze Ginger Shot. Probeer eens wat worteltjes of limoensap of andere ingrediënten uit in je juicer. Wie weet, misschien vind je wel een nieuwe favoriet door gewoon te proberen!

 

Plaats een reactie