6x veel voorkomende fouten op Pinterest

Ik ben Karlijn en ik ben Pinterest verslaafd. Ja het is waar, ik pin er graag op los en heb middels al wat enige Pinterest-ervaring op gedaan. Maar hoe hoort het eigenlijk op Pinterest? Wat zijn de do’s and dont’s op dit platform? Daarom 6 veelvoorkomende fouten die jij vanaf nu niet meer zal maken!

pinterest-793051_1280

#1 Het profiel is niet compleet
Maak jouw profiel op Pinterest compleet. Dat wil zeggen: vul de algemene informatie over jezelf in, zoals de plaatsnaam (land is ook prima), een beschrijving en eventueel linkjes naar je blog of social media. Vergeet ook zeker niet om een profielfoto in te stellen. Mensen willen weten wie er precies achter die leuke pins zit!

#2 Te veel borden
Soms kom je een profiel tegen waarop honderden verschillende borden staan. Dit is een beetje overdreven en het is voor anderen ook irritant omdat je hierdoor het overzicht verliest en minder gemakkelijk dingen kan op zoeken. Maak dus niet al te veel borden aan en zorg dat je per bord een duidelijk thema of onderwerp hebt.

#3 Leegte
Over borden gesproken: zorg ervoor dat ze niet te leeg zijn! Als je een bord hebt waarin een lange tijd maar twee of drie pins zijn opgeslagen lijkt het alsof je niet zo actief bent. Daarnaast kan je het bord net zo goed verwijderen als het daarin erg stil blijft.

#4 Te veel en te vaak
Hier spreekt een ervarene. Pin absoluut niet te vaak en spam vooral niet op één bepaald moment. Soms kwam het wel eens voor dat ik in een kwartiertje al vijftig pins had opgeslagen. Voor jouw volgers is deze spam best irritant. Dat zag ik ook terug aan mijn aantal volgers als ik flink heb lopen spammen. Pin dus niet te veel en verspreid jouw pins ook over de gehele dag.

 #5 Geen duidelijke eigen stijl
Mensen gaan je volgen als je een duidelijke stijl hebt waar zij zich in kunnen vinden. Maak van je Pinterest-pagina dus geen allegaartje, maar zorg er juist voor dat je een duidelijke eigen stijl hebt. Zijn je pins heel zwart-wit of juist heel kleurrijk? En ben je heel minimalistisch of houd je van gezellige drukte? Zorg er hierbij ook voor dat jouw stijl ook meteen zichtbaar is op jouw pagina. Stel dus omslagfoto’s bij de borden in die jouw stijl goed weergeven.

#6 Niet terug naar de bron
Het gaat toch alleen maar op de mooie plaatjes? Think again! Het is belangrijk dat er bij een foto een bronvermelding staat. Dit is niet alleen respectvol tegenover de daadwerkelijke bron, maar het is ook fijn voor andere pinners. Stel je voor dat je een leuk jurkje pint, dan willen anderen zien waar je dat vandaan haalt en waar je het eventueel kan kopen. Kortom: koppel de foto aan een bron.

pinterest-793052_1280

Plaats een reactie