#boektober

Je hebt stoptober, movember en nu ook boektober! Want vergeet even de tv en de laptop, pak er juist een boek bij! Dat is de bedoeling van dit nieuwe initiatief: Boektober wil mensen tot meer lezen aan zetten. Meer weten over deze speciale maand? Klik dan verder!

Het idee
Boektober is een nieuw initiatief van blogger Dagmar. Zij bedacht voor haar werk, een baan bij Uitgeverij Kok, een nieuw project dat mensen tot meer lezen zou moeten zetten. Boektober rolde vervolgens uit de zogenoemde ideeënbus.

De bedoeling van boektober is dat je tijdens deze maand zo veel mogelijk gaat lezen. Maar dan ook écht zo veel mogelijk! Daag je zelf uit door van te voren een x aantal boeken met je zelf af te spreken die je deze maand allemaal uit moet lezen. Daarna kan het echte leeswerk beginnen.

Met dit leuke initiatief wil men het lezen meer op de kaart zetten. Tegenwoordig zit een enorm groot deel van de mensen alleen maar achter de tv, computer, tablet of telefoon. Echt tijd nemen voor een boek wordt anno 2015 minder vaak gedaan dan nu. Maar met boektober moet daar verandering in komen.

Doe mee!
Wil je zelf ook meedoen? Voor boektober kan je je inschrijven voor Bookazine. Dit is absoluut geen must om aan de challenge mee te kunnen doen. Maar handig is het wel. Zo kan je namelijk met andere leesliefhebbers jouw (tot nu toe) gelezen boeken online met elkaar bespreken. Een soort boekclubje 2.0 dus. Daarnaast kan je via dit platform leuke leestips en –aanraders ontvangen. Verder kan je via #boektober jouw vorderingen op social media met anderen delen.

Ik daag mijzelf uit en wil deze maand drie boeken uit lezen. En jij?

book-reading-learning-letters

Plaats een reactie