Drie gouden tips om iets te leren eten

We hebben er allemaal wel één: dat ene ingrediënt, drankje of product dat we totaal niet lusten. Alleen al als je er naar kijkt, en de smaak in je mond voorstelt, krijg je al kippenvel. Natuurlijk niet heel erg of storend, tenzij het een heel bekend (lees wereldwijd geliefd) product of ingrediënt is dat vaak wordt gebruikt…. Komt dit je maar al te bekend voor en wil je er iets aan doen? Wil je eindelijk nootjes, kaas of bijvoorbeeld tomaten leren eten? Lees dan snel verder voor onze drie gouden tips!

1. Houd jezelf voor de gek

Het klinkt misschien raar, maar jezelf voor de gek houden werkt! Soms heb je zo’n vast beeld in je hoofd van een bepaald product dat je het gewoon niet meer weg krijgt. Tijd om je hersenen voor de gek te houden! Doe een proeftest met een blinddoek om, verstop het ingrediënt in een gerecht of verander de substantie (van vloeibaar naar vast of andersom). Grote kans dat je het product al iets minder haat na deze testen. Goodluck!

2. Probeer, probeer, probeer

Lust je geen nootjes, maar dan ook echt.geen.nootjes? Probeer ze dan eens! Dat heb je allang gedaan? Niet op deze manier! Ik heb namelijk wat op te biechten: ik heb nooit nootjes gelust. Wat zeg ik? Ik had er een hekel aan! Maar na verschillende experimenten en probeersels ben ik een nootjes liefhebber geworden… en wel op deze manier: probeer alle soorten die er maar zijn, probeer ze geroosterd, gemalen, vers, bevroren, wat je maar wilt. Er zijn bijvoorbeeld ook nootjes die geen sterke nootsmaak hebben. Misschien lust je die wel! Probeer bijvoorbeeld cashews of amandelen op verschillende manieren. Misschien vind je geroosterde amandelen met zeezout wel heel lekker! Gewoon blijven proberen totdat je een favoriet ontdekt.

3. Kom verder met de hulp van een vriend

Soms moet je gewoon iets leren eten. Denk aan tomaten, avocado’s of walnoten. Dit zijn producten met een sterke eigen (aparte) smaak. Maar soms moet je eerst aan een smaak wennen, voordat je het volledig kunt waarderen. Probeer avocado bijvoorbeeld eerst in kleine porties op toast, in een salade of in een smoothie. En laat een vriend je helpen! Het kan lastig zijn jezelf iets te leren eten waar je misschien wel van gruwelt. Breng een vriend op de hoogte van je dilemma en zorg ervoor dat iedere keer als jullie iets doen het ‘ingrediënt/product’ wordt meegebracht. Probeer op aanraden van een vriend verschillende soorten en zorg voor wat morele support. That’s what friends are for!

Plaats een reactie