De leukste kinderfilms voor grown-ups

We gaan terug naar de tijd van de kinderfilms. Je weet wel, waar we back in the days als kind ademloos naar een film zaten te staren. Wij zetten de leukste kinderfilms voor je op een rij die voor volwassenen óók het bekijken waard zijn. Even verstand op 0 en lekker kijken maar!

landscape-1436455649-bzt21nbcmaetypb

The Parent Trap
Twee meisjes (gespeeld door Lindsay Lohan) ontdekken op zomerkamp dat ze een tweeling zijn, zonder dat ze van elkaars bestaan af wisten. De een woont bij de vader in de VS, de ander bij de moeder in Londen. Ze ruilen van leven om zo hun ouders weer bij elkaar te brengen.

Despicable Me
Minions! De verschrikkelijke Gru heeft een duivels plan om de maan te stelen. Samen met zijn gele hulpjes probeert hij dat te realiseren, totdat hij drie weesmeisjes ontmoet. Hij besluit ze in huis te nemen en hij wordt hierdoor beetje bij beetje steeds minder slecht.

Kruimeltje
Dit is de enige film waarvoor ik ’s ochtends vroeg mijn bed uit kom. Want deze ‘kerstfilm’ wordt vaak op de dag van kerst op de tv afgespeeld. Vroeg in de ochtend. Maar ik sta er niet voor niets vroeg voor op: want deze film is het bekijken echt waard. Een dakloos jongetje genaamd Kruimeltje gaat op zoek naar zijn moeder en vader en hoopt op een familiehereniging.

Edward Scissorhands
Edward, gespeeld door Johnny Depp, is gecreëerd door een uitvinder, maar hij is nooit afgemaakt doordat de uitvinder plotseling stierf. Nu heeft hij nog steeds scharen in plaats van echte handen. Hij is alleen achtergelaten in een groot landhuis maar als een vrouw hem daar vindt, besluit ze hem in huis te nemen. Een hele aandoenlijke en goed gespeelde film!

Up
De 78-jarige Carl droomde zijn hele leven lang al van avonturen en ontdekkingsreizen. Maar het was altijd bij dromen gebleven en met zijn hoge leeftijd zal het er ook niet meer van komen. Totdat hij de 8-jarige padvinder Russel ontmoet. Samen gaan ze op avontuur.

1298-minoes-f
Minoes
Kattenliefhebbers opgelet! Minoes, gespeeld door Carice van Houten, was kat. Maar door een ‘toverdrankje’ is ze opeens mens geworden. Ze probeert in de mensenwereld te overleven,terwijl ze al haar katachtige trekjes nog heeft. Een van de leukste Nederlandse kinderfilms ever!

In Oranje
Waarom is dit eigenlijk een kinderfilm? Want dit het er net zo goed eentje voor volwassenen kunnen gaan. In Oranje gaat over een jongen die heel graag bij Jong Oranje wilt spelen. Zijn grootste fan, zijn vader, helpt hem daarbij. Maar als zijn vader plotseling overlijdt, stort zijn (voetbal)wereld in. Een ware tranentrekker, deze film.

Frozen
Deze mega populaire film van de afgelopen tijd kon niet in dit rijtje ontbreken, want Frozen is ook erg geliefd bij de volwassenen onder ons. De jonge Anna gaat samen met bergbeklimmer Kristoff op zoek in de bergen naar haar zus Elsa, die als Sneeuwkoningin de hele wereld onder een laag sneeuw heeft getoverd. Met hun zoektocht willen ze de eeuwigdurende winter verbreken en Elsa weer terug krijgen.

1435774642131

Plaats een reactie