Een fijne kerst met de leukste kerstfilms

Lifestyle Journal wenst jou een hele fijne Kerstmis! Even geen activiteit voor deze feestdagen gepland? Plof dan op de bank, dekentje om, kerstkransjes erbij en lekker filmpje kijken! Een kerstfilm wel te verstaan, met deze handige kerstfilm-wijzer!

All about the romance…
Deze categorie kan uiteraard niet ontbreken. Kerst draait toch een beetje om de romantiek. Strijk daarom na het kerstdiner neer met The Holiday, een film waarbij twee vrijgezellen rond de feestdagen van huis ruilen en daar onverwachts de liefde van hun leven tegenkomen. Of zet Love Actually op: dé klassieker rond kerst waarbij een handjevol mensen worstelen met hun liefdesleven terwijl ze zich klaarmaken voor de feestdagen. En nog eentje lekker kinderlijk en romantisch tegelijk: Kruimeltje. Een dakloze jongen weet zijn verloren ouders weer bij elkaar te brengen.

Geschiedenisles.
Meer zin in een historische film tijdens kerst? Kijk dan The Christmas Candle waarbij je terug gaat naar een typisch Engels dorpje Gladbury waar rond kerst rare dingen gebeuren. Of kijk de met een Oscars genomineerde film Joyeux Noel. De Eerste Wereldoorlog woedt, maar wanneer kerst aanbreekt worden de wapens neergelegd en viert iedereen kerst met elkaar.

Animatie.
Niets leukers dan een echte animatiefilm, perfect voor jong én oud! Bekijk de hit van dit moment Frozen waarin een stadje geplaagd wordt door een eeuwige winter. Of bekijk twee andere typische animatiefilms voor kerst: Shrek (hallo marathon!) of Arthur Christmas. Arthur is de zoon van de Kerstman en hij is, gek genoeg, als enige van de familie gek op kerst. Dat levert natuurlijk rare situaties op.

Spierpijn van het lachen.
Behoefte aan veel humor? Kijk dan Bridget Jones Diary waarbij Bridget, de eeuwige vrijgezel, in de clinch ligt met twee mannen. Of zie The Family Stone: zakenvrouw Meredith bezoekt op kerstdag voor het eerst haar schoonfamilie. Maar of dat zo goed gaat… En tot slot: Call me Claus. Succesvolle producente Lucy (gespeeld door Whoopi Goldberg) werkt bij een home shopping tv-zender en neemt Nick aan om als Kerstman te spelen.

Dieren.
Niet typisch een kerstfilm maar wel een mooie film met kerstgedachte, perfect voor dierliefhebbers! Bekijk Hatchi, een film over hond Hachiko die elke dag op het station wacht totdat zijn baasje, een professor, weer thuis van werk komt. Maar als zijn baasje op een dag niet meer terugkeert, blijft de viervoeter trouw op hem wachten.

Plaats een reactie