Hotspot guide: Schiermonnikoog

Soms ben je op een nieuwe plek en weet je van gekkigheid niet meer wat je daar moet bekijken en moet doen. Lifestyle Journal schiet in dat soort situaties te hulp! Wij vertellen jou waar je moet eten, shoppen en wat je per se moet zien. Vandaag: Schiermonnikoog.

Je zal je misschien wel afvragen: waarom Schiermonnikoog? Na mijn vakantie op dit Waddeneiland wil ik het toch even in de spotlight zetten. Gewoon, omdat het kan! Daarnaast is het geen doorsnee plek à la Amsterdam of Den Haag waar al genoeg hotspot-lijsten van zijn. Daarom vandaag iets bijzonders. Want wat moet je precies doen op Schiermonnikoog? Perfect voor een dagje heen en weer met de boot of voor een wat langere trip.

To eat

Om de Noord
Aardige bediening, leuk ingericht en een goede keuken. Als je gezellig en ook erg goed uiteten wil, moet je beslist naar Om de Noord gaan. Het restaurant is nog niet zo lang open, maar het is volgens mij nu al een succes.
Langestreek 66

Strandpaviljoen De Marlijn
De perfecte plek op Schiermonnikoog voor een hapje en drankje en waar een gezellig beach vibe heerst. Hallo vakantiegevoel! Je kan hier terecht voor echt heerlijke lunches, borrels en vroege diners. Het is er vaak wel druk, dus kom op tijd!
Prins Bernhardweg 2

Ambrosijn
Wellicht het iets wat duurdere restaurant op Schiermonnikoog, maar het is het geld waard. Je kan hier overigens ook lekker koffie drinken en neem dan absoluut een stukje zelfgemaakte appeltaart erbij. Geloof me, je krijgt geen spijt. Daarnaast hebben ze ook een lekkere ijssalon!
Langestreek 13

To do

Balgexpres
Als je één activiteit moet kiezen, ga dan absoluut voor de Balgexpres. Hiermee ga je met een tractor en kar het strand op en ga je naar het verste punt op Schiermonnikoog waar normaal gesproken niemand komt. Heel bijzonder om te zien!

Thijs Vliegerparadijs
Wil je iets actiefs op het strand doen? Huur dan vliegers, blokarts en buggy’s bij Thijs Vliegerparadijs.
Badweg, nabij Paal 4

Fietsen
De beste manier om het eiland te verkennen: ga fietsen! Bezoek tijdens het fietstochtje bijvoorbeeld de bunkers op Schiermonnikoog of ga geocachen.

Wrakhout Schiermonnikoog
Ergens verstopt in een oude schuur op Schiermonnikoog hangen zelfgemaakte ‘bootjes’ van wrakhout. de eigenaar hiervan gaat dagelijks jutten op het strand en zet vervolgens een bootje in elkaar met de spullen die hij heeft gevonden. Leuk om te zien! (De bootjes zijn overigens te koop). 
v/d Molenpad 13

IMG_0461

To shop

Retteketet
Kijk, als je diehard wil shoppen ben je op Schiermonnikoog bij het verkeerde adres. Maar toch hebben ze een leuk winkeltje op het eiland waar je iets leuks kan scoren. Bij Retteketet verkopen ze onder andere sieraden, tassen en kleding. En daar zit zeker mooi spul tussen!
Middenstreek 11

Galerie Ogygia
Ze hebben hier leuke spullen voor in huis en er hangt mooie kunst aan de muur. Zeker leuk om hier even een kijkje te nemen.
Nieuwestreek 7

 

Plaats een reactie