5 manieren om milieubewuster te leven

Lang douchen, het een na het andere plastic tasje gebruiken en per ongeluk het licht aan laten staan. Klinkt bekend in de oren, niet waar? Toch staan we er niet vaak bij stil hoe slecht dit eigenlijk écht is voor het milieu. Maar met de volgende 5 manieren helpen we Moeder Natuur een handje!

picjumbo.com_HNCK59201

Weg met plastic flesjes. Gebruik jij vaak plastic (water)flesjes? Zonde! Met al dat plastic help je de natuur echt niet mee. Gebruik daarom in plaats van die kant-en-klare plastic flesjes uit de supermarkt een fles die speciaal bedoelt is om alsmaar hervult te worden. Een Dopper of Bobble bijvoorbeeld. Deze milieubewuste flesjes kan je gemakkelijk op weg meenemen en ze zien er ook nog eens leuk uit. Maar vergeet niet om het na verloop van tijd goed schoon te maken. Als je keer op keer je flesje vult zonder goed te reinigen wordt het een bron van bacteriën.

Doe de kraan uit. Je herkent het vast wel: je bent jouw tanden aan het poetsen of handen aan het wassen en ondertussen loopt de kraan maar door, en dat terwijl je op dat moment geen water gebruikt. Probeer om op dat soort momenten juist wél de kraan op tijd uit te doen. Zo voorkom je een hoop waterverspilling

Ja tegen de canvas tas. Ik zie ze steeds vaker in het straatbeeld: de canvas tas! Lekker gemakkelijk mee te nemen, ziet er vaak leuk uit én het is heel goed voor het milieu. Mits je het wel goed gebruikt natuurlijk. Gebruik deze canvas tassen namelijk eens in plaats van plastic tasjes. Neem dus een stevige katoenen tas mee als je gaat shoppen of boodschappen gaat doen en zeg nee tegen de plastic tassen die je dan aangeboden krijgt.

Turn off the lights. Schakel elektrische apparaten uit in ruimtes waar je niet bent. De lampen branden nog terwijl jij niet thuis bent? En de TV staat aan terwijl er helemaal niemand kijkt? Zo zonde! Let er dus op of er geen elektrische apparaten onnodig aan staan.

Minder verspilling. Probeer om in het algemeen verspilling tegen te gaan. Dat kan met etenswaren zijn, maar kijk bijvoorbeeld ook eens goed naar je make-up stash en kledingkast. Een lippenbalsem kopen terwijl je er thuis al miljoenen hebt liggen is natuurlijk hartstikke overbodig. Als je zoveel spullen hebt, zal je zien dat het op een gegeven moment alsnog ongebruikt in de prullenbak belandt. Leef dus iets minimalistischer om zo het milieu te sparen.

Plaats een reactie