How to: goed eten met weinig tijd

Er zijn dagen dat je geen tijd of zin hebt om een lunch-to-go of een goed ontbijtje klaar te maken… Gelukkig zijn hier oplossingen voor! Vandaag demonstreren we met vier gouden tips hoe je toch nog goed kunt eten met weinig tijd. Lees snel verder en sla geen maaltijd meer over. Good luck!

photo-1438907046657-4ae137eb8c5e

Diepvries:

Met weinig tijd wordt de vriezer al snel je beste vriend… Maak ontbijtmuffins en mueslirepen van tevoren en bewaar deze in de vriezer. Haal ’s avonds er uit, leg klaar in de koelkast en neem ’s morgens mee naar je werk, stage of school.


To-go:

Maak ’s avonds al je lunch, ontbijt of snacks klaar, zodat je ’s morgens alles alleen nog in je tas hoeft te doen. Zet bijvoorbeeld vast een havermout ontbijtje klaar of een lekkere smoothie/salade/sandwich voor lunch.

Lunch-buddy:

Spreek met iemand af om samen te lunchen. Neem bijvoorbeeld salade ingrediënten mee samen met een lunch-buddy en maak op werk gemakkelijk een lekkere lunch zonder dat het te duur wordt of te veel tijd gaat kosten.


Notebook:

Schrijf ontbijt of lunch ideeën op in een speciaal notitieboekje met recepten en val hier gemakkelijk op terug tijdens de drukke dagen. Zo kom je er eenvoudig weer uit als je het even niet meer weet en kun je een verzameling maken van snelle, voedzame en lekkere gerechten/recepten.

Plaats een reactie