Frisse salade caprese

Leuk hoor, de winter. Maar al die stampotjes en andere stevige maaltijden komen nu inmiddels wel mijn neus uit. Kom in plaats daarvan maar weer op met de frisse en gezonde salades! Maak bijvoorbeeld deze heerlijke caprese salade voor écht Italiaanse avonden. Heel gemakkelijk en compleet anders dan de winterse maaltijden.

food

Wat heb je nodig?

  • 250 gram cherrytomaten
  • 380 gram mozzarella bol
  • 30 gram basilicum
  • 2 sjalotjes
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 knoflookteentje
  • snufje zout
  • snufje peper
  • optioneel: ciatbatta, focaccia brood of stokbrood

Wat moet je doen?

  • We beginnen eerst met het snijwerk: snijd de basilicum fijn, halveer de tomaatjes, snijd (of scheur…) de bol mozzarella in kleine stukjes en snijd ook de twee sjalotjes en het knoflookteentje fijn.
  • Pureer de basilicum met de olie. Houd een paar basilicumblaadjes achter voor straks bij de garnering.
  • Breng dit basilicum mengsel op smaak met wat peper en zout.
  • Leg de tomaatjes klaar en besprenkel ze met balsamicoazijn. Leg vervolgens ook de mozzarella, sjalotjes en het knoflookteentje bij. De basilicumolie besprenkel je er hier ook over heen.
  • Garneer de salade met de extra blaadjes basilicum.
    Serveer er eventueel nog wat brood bij en eten maar!
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.