Mijn goede voornemens

Goede voornemens: you love or hate them. Niet omdat ik ze wel of niet haal, maar omdat ik het zo verschrikkelijk cliché vind. Maar toen ik er wat langer over na dacht, begon ik er de charme van in te zien. Want een nieuw jaar, nieuwe doelen! Een week na Oudjaarsavond deel ik mijn voornemens.

pexels-photo

Afstuderen én studeren. 2016 is het jaar dat ik, als het goed is, afstudeer! Een heel gek idee, want voor mijn gevoel begin ik pas net aan mijn studie. Ik kan daarom ook niet geloven dat het over een halfjaar voorbij is. Nou ja, voorbij… Aangezien ik voor mijn gevoel nog niet uitgeleerd ben, wil na mijn studie Journalistiek nog een master doen. 2016 wordt dus het jaar van afstuderen én weer opnieuw studeren!

Meer sporten. Het afgelopen jaar was het jaar dat ik veel meer ging sporten. Ik begon met hardlopen en gaf mij op voor bootcamp lessen. Kleine stap voor de mens, gróóóóte stap voor mij aangezien ik niet zo van het sporten ben. Maar nu ik eenmaal bezig ben, snap ik pas eindelijk hoe fijn sporten eigenlijk is. In 2016 wil ik nog fitter worden en een betere conditie krijgen.

Meer op uitgaven letten. Toegegeven: ja, ik geef graag geld aan mooie en leuke dingen uit. Maar het is niet zo dat ik dat altijd zonder nadenken doe en dat mijn bankrekening vaker leeg dan vol is. Als ik een leuk jurkje of shirtje zie, besluit ik dat pas na lang wikken en wegen te doen. Maar wat wél een heikel puntje is, zijn de kleinere uitgaven. Je kent het wel: even een lekker broodje halen voor tussen de middag, een leuk tijdschrift kopen voor onderweg en een drankje voor de gezelligheid hier en daar. Het zijn kleine uitgaven die het tientje nog niet raken, maar toch tikt het op een gegeven moment aan. Hier wil ik het komend jaar meer op letten door uitgaves beter bij te houden en door af te vragen of ik het echt wel nodig heb.

Meer lezen. Heerlijk vind ik het om een goed boek ter ontspanning te lezen. Maar helaas kom ik er niet altijd aan toe. Op vakantie, tijdens zomermiddagen in de tuin en soms voor het slapen gaan pak ik er een boek bij. Maar verder kom ik er niet echt aan toe. In 2016 wil ik hier meer tijd voor vrij maken. Dus hup, boek meenemen voor in de trein en in het weekend lekker languit op de bank met een boek in de hand!

Plaats een reactie