In een handomdraai een nieuwe keuken 

Een groot gedeelte van onze tijd brengen we door in de keuken. We bereiden hier onze maaltijden, schenken een drankje in of pakken iets lekkers voor bij de borrel. Maar hoe vaak verander jij het uiterlijk van je keuken? Als je op zoek bent naar een betaalbare en snelle manier, is wrappen misschien wel de oplossing voor jou. Maar wat is wrappen precies en waarom is het zo snel en betaalbaar?

Wat is wrappen?

Wrappen is een opkomende techniek om de uitstraling van je keuken te vernieuwen. Wat dit uniek maakt is de betaalbaarheid en de hoeveelheid rotzooi die dit achter laat. Er ontstaat namelijk nauwelijks afval bij een keuken of aanrechtblad wrappen. Met speciale folies en materiaal kun je gemakkelijk kastdeuren en oppervlakken een nieuwe look geven. Wrappen is veelzijdig en kan in verschillende stijlen, van modern tot klassiek. Hierdoor kun je eindeloos experimenteren met ontwerpen tot je er eentje hebt gevonden die bij jouw smaak past.  

Voordelen van keuken wrappen

  1. Betaalbaar: In vergelijking met een volledige renovatie is wrappen aanzienlijk voordeliger. je kunt hierdoor een luxe uitstraling creëren zonder dat je daar veel geld voor nodig hebt. Dit maakt het voor veel mensen mogelijk om hun keuken toch de uitstraling te geven die ze willen. 
  2. Snel en eenvoudig: Wrappen is snel en gemakkelijk in verhouding tot renoveren. In slechts een paar dagen kun je de nieuwe uitstraling van je keuken realiseren. Daarnaast is wrappen eenvoudig, maar vereist dit enige nauwkeurigheid en precisie. Dit kun je soms beter overlaten aan een specialist. 
  3. Variatie: De folie die wordt gebruikt voor het wrappen is in veel verschillende soorten kleuren te krijgen. Van houtnerf tot drukke prints en effen kleuren, er zijn tal van mogelijkheden als het gaat om de folies. Je bent volledig vrij in je opties en kunt de keuken aanpassen naar jouw persoonlijke stijl. 

Hoe ga je te werk?

Zorg er allereerst voor dat de onderdelen die je wil wrappen schoon, droog en glad zijn voordat je begint. Goed schoonmaken is het begin van een goede make-over. Als er vuil onder zit, hecht de wrap niet goed en laat deze mogelijk eerder los. 

Vervolgens kunt u gaan meten en snijden. Snijd de folie op maat en laat wat extra ruimte over voor de randen. Hierdoor heeft u een speling op het moment dat er mogelijk meer ruimte is om te bedekken dan dat je gedacht had. 

Verwijder daarna voorzichtig de achterkant van de wrapfolie en breng deze gelijkmatig aan op het oppervlak. Strijk de folie vervolgens uit en wrijf de luchtbellen onder de folie vandaan. Mocht dit niet met de hand lukken, kun je hiervoor een rakel gebruiken. 

Trim voor de afwerking eventuele overtollige folie aan de randen. Hierna kun je met een föhn over de randen gaan om de folie goed aan te laten hechten. Als je dit niet doet, laten de randen mogelijk los, waardoor je het gehele oppervlak opnieuw moet doen. 

Door deze eenvoudige stappen te volgen kun je jouw aanrecht een duurzame en moderne make-over geven. Zo heb je niet de hele rompslomp van een renovatie en toch een nieuwe uitstraling voor jouw keuken. 

Vernieuw je keuken

Het wrappen van je keuken is een revolutionaire manier om je keuken te verfrissen zonder al te veel geld uit te geven. Of je nu alleen je aanrechtblad of kastje wil wrappen, er zijn tal van mogelijkheden. Geef je keuken de facelift die het verdient.

Plaats een reactie