#instagramkoopjes

Ik heb er weer een nieuwe verslaving bij! Urenlang kan ik staren en genieten van de nieuwe spulletjes die ik in mijn instagram feed voorbij zie komen. Weet je al waar ik het over heb? Kijk snel mee!

coffee-mug-apple-iphone

Wat is het?
Ik heb het natuurlijk over #instagramkoopjes! Ben jij al bekend met het fenomeen? Zo niet, let dan even goed op. Deze hashtag is eigenlijk de nieuwe Marktplaats 2.0, maar dan veel sneller en in mijn ogen ook effectiever. Je slaat namelijk sneller potentiële kopers aan de haak omdat Instagram natuurlijk een ongelooflijk geliefd social media kanaal is.

Het doel blijft vergeleken met Marktplaats voor alsnog hetzelfde: het verkopen van spullen die je zelf niet meer wilt hebben. Onder de hashtag #instagramkoopjes kan je vervolgens al jouw kleding, interieur-items en andere spullen kwijt. Of andersom als je natuurlijk wat zoekt kan je erbij terecht. Ik zie zelf altijd super gave interieur-items of mooie schoenen voorbij komen die zelf ook maar al te graag zou willen hebben. En toegegeven: onder de zogenoemde hashtag kom je ook veel babykleding tegen. Maar wie daar goed doorheen kijkt, komt echte pareltjes tegen.

Hoe werkt het?
Wil je van iets af? Geef het gratis weg of verkoop het juist door op Instagram. Plaats het op deze social media kanaal en zet daar de hashtag #instagramkoopjes bij. Vermeld in het bericht de productinformatie, de prijs en hoe je de verkoop verder wil afhandelen. Denk bijvoorbeeld aan eventuele verzendkosten. Reageert er iemand op jouw desbetreffende foto? Leg contact met hem of haar via messages en voilà, verkoop is, als het goed is natuurlijk, geregeld!

Zoek je juist iets? Dan kan je er natuurlijk ook terecht. Het nadeel is wel dat je bij deze verkoopmanier via Instagram niet doelgericht kan zoeken zoals je dat wel bij Marktplaats kan. Wel kan je natuurlijk een oproepje of verzoek onder de hashtag #instagramkoopjes plaatsen. Maar wie op een luie zondagavond lekker doelloos goed door alle talloze plaatjes scrolt, weet echt mooie dingen voor een prikkie te vinden. Kortom: een virtuele zoektocht naar een pot goud. Succes met zoeken! En pas op, het is verslavend!

Heb jij wel eens iets via #instagramkoopjes gekocht of verkocht? 

 

Plaats een reactie