Een havermout ontbijtje is perfect voor een goed begin van de dag! Jammer genoeg kost zo’n ontbijtje wel altijd iets meer tijd dan normaal… maar daarom is dit ontbijtje ook zo perfect! Lekker, snel en vullend genoeg om een drukke ochtend door te komen. Probeer zelf, bedenk je eigen combinatie en geniet van dit snelle Appel Havermout Ontbijtje!
Dit Appel Havermout ontbijtje is het lekkerst warm en heeft wel iets weg van een lekker stukje appeltaart of een appel crumble (maar dan gezond natuurlijk!). Even in de magnetron en zó klaar om lekker van te genieten. Enjoy!
Benodigdheden voor je Appel Havermout ontbijtje:
- Eén stevige zoete appel naar keus (bijvoorbeeld Pink Lady)
- Een scheut amandelmelk (of andere notenmelk)
- Twee handjes havermout (kan naar smaak/verhouding ook meer of minder zijn)
- Een snuf kaneel
- Een snuf zeezout
Zo maak je het:
- Was de appel en snijd deze in kleine schijfjes. Snijd de schijfjes nogmaals doormidden en doe ze in een kom. Vergeet niet om een aantal hele schijfjes te bewaren voor de garnering (zie foto). Leg deze schijfjes bovenop je ontbijtje als alles klaar is!
- Doe een snufje kaneel en zeezout op de appel en roer het mengsel goed door elkaar.
- Voeg de havermout en amandelmelk toe, voeg genoeg toe zodat je de perfecte verhouding van melk en havermout krijgt. Doe vervolgens je ontbijtje ongeveer één tot twee minuten in de magnetron.
Maak af met een extra snufje kaneel en wat schijfjes appel en geniet van je lekkere, eenvoudige Appel Havermout Ontbijtje. Enjoy!
Tips:
- Probeer dit ontbijtje ook eens met wat blauwe bessen en cacao of mango en kokossnippers! Hier meer over in één van onze volgende Ontbijt Specials…
- Moeite met het vinden van de perfecte havermout/melk verhouding? Doe dan eerst een paar handje havermout in je kom en voeg daarna pas de melk toe, net zolang totdat de havermout lekker dik is en dus niet drijft in de melk! 😉