Mijn favoriete lifehacks

Volgens mij kan iedereen een goede lifehack waarderen. Ze maken je leven beter, handiger én simpeler. Op het internet kom ik regelmatig lifehacks tegen die mij een “aha!-moment” opleveren. Ik deel mijn favorieten met je zodat jij deze handige trucjes ook kan toepassen.

coffee-cup-mug-desk

#1 plakband met paperclip. Je hoef voortaan niet minutenlang naar het beginnetje van een plakbandrol te zoeken. Het enige wat je nodig hebt? Een paperclip! Zet ‘m vast aan het begin en zo hoef je niet meer lang te zoeken en te peuteren.

#2 boekhouder. Heel vervelend: een boek dat steeds dichtslaat! Vooral irritant als je iets moet overtypen of als je een recept uit een kookboek namaakt. Voorkom dit probleem door het boek vastteklemmen met een kledinghanger! Je hebt hiervoor wel een kledinghanger nodig die speciale klemmetjes voor broeken of rokjes heeft.

#3 knijpfles. Pannenkoekenbakkers opgelet! Maak pannenkoekjes door het beslag in een oude en schone knijpfles, bijvoorbeeld een ketchup-fles, te doen. Hierdoor knoei je niet en krijg je mooie ronde pannenkoekjes. Ideaal!

#4 stomen. Is je jurkje of T-shirt wat kreukelig? Of ruikt ‘ie een beetje onfris na dat avondje stappen? Hang ‘m in de badkamer terwijl je gaat douchen. Door de stoom trekt de stof rechter en verdwijnen vieze luchtjes.

#5 spaghetti. Korte lucifers en een lange, diepe kaarshouder = een probleem. Voorkom dat je handen bijna in de fik staan door in plaats van een lucifer een spaghetti-stengel te gebruiken! Hiermee kan je er veel beter bij zonder je handen te verbranden. 

#6 kledinghangers. Kleine kledingkast? Bespaar ruimte door meerdere kledinghangers in één te gebruiken. Gebruik het lipje van een oud colablikje en doe deze om het haakje van de hanger. In het andere gaatje van het lipje kan je weer een nieuwe kledinghanger aan hangen. Hoe handig!

#7 panty. Oh nee, een oorbel of een klein schroefje op de vloer laten vallen! Maar je hebt geen zin om urenlang de vloer op je knieën bij langs te gaan. De oplossing is simpel: voorkom urenlange zoektochten door een panty over het uiteinde van een stofzuiger te doen. Door de zuigkracht “zuig” je verloren voorwerp als het ware op, maar de panty houdt ‘m tegen.

Plaats een reactie