Recensie: Live, Love, Run – Annemerel de Jongh

Grote kans dat je haar kent van haar site annemerel.com. En als je haar langer volgt, weet je dat de leuke blogger Annemerel de Jongh groot fan is van hardlopen. Een boek over haar allergrootste hobby kon daarom ook niet uitblijven. In Live, Love, Run vertelt ze je alle ins en outs van het hardlopen en schrijft ze over haar persoonlijke ervaringen met deze sport. Ik las het boek en schreef er een recensie over!

Live, Love, Run

Hardlopen? Dat is toch die verschrikkelijke sport waar je alleen maar blessures en erge zijsteken van krijgt? Zo dacht Annemerel er in het begin over vlak voor ze aan haar allereerste hardlooprondje begon. Op een blauwe maandag besloot ze dat ze dat hardlopen toch maar een moest kans geven en ging ze in een kort spijkerbroekshortje (!) en een gewone BH (!) eropuit. Inmiddels, zo’n jaren later, is ze verslaafd. Ze loopt de ene marathon na de andere en heeft ze vaker haar hardloopschoenen aan dan haar normale schoeisel. Dus als iemand iets van hardlopen af weet, dan is zij dat wel! Daarom zijn al haar hardloopervaringen en haar kennis nu gebundeld in haar eerste boek Live, Love, Run.

Aangezien ik haar al een aantal jaren op haar blog volg en ik ook (sporadisch) hardloop, was ik erg benieuwd naar het boek. Live, Love, Run ziet er om te beginnen prachtig uit: de foto’s zijn mooi en het boek is leuk vormgegeven. Da’s al een goed begin!

Live, Love, Run staat vol handige tips, essentiële informatie en persoonlijke ervaringen. Daarom is het boek vooral geschikt voor de beginnende hardloper. Je leert namelijk alles over handige hardloopschema’s, verschillende soorten trainingen, goede warming-ups, geschikte kleding, voedzame maaltijden en noem het maar op. Door de hoofdstukken heen neemt Annemerel je mee terug naar haar eigen ervaringen. Zo beschrijft ze de eerste keer dat ze ging hardlopen en schrijft ze over haar allereerste marathon. Zo worden de informatieve delen leuk afgewisseld met de wat persoonlijkere stukken.

Live, Love, Run

Maar daarbij liep ik tegen één ding aan wat mij irriteerde. Ze valt namelijk vaak in de herhaling. In de eerste paar hoofstukken heb ik al meerdere keren gelezen dezelfde persoonlijke verhalen gelezen. Zo schrijft ze tientallen keren dat ze maar liefst in een kort spijkerbroekje aan haar allereerste hardloopsessie begon. “Oké, nu weten we het wel, hoor”, dacht ik dan vaak.

Maar als je dat even weg denkt is Live, Love, Run een fijn boek. Annemerel schrijft leuk en het boek leest lekker weg. Door de fijne schrijfstijl lees je er bovendien vlot en gemakkelijk doorheen. Daarnaast is het boek wel degelijk nuttig voor de beginnende hardloper aangezien er veel handige informatie in staat die elke hardloper echt moet weten.

Dus wil je beginnen aan hardlopen of ben je simpel gezegd nog niet zo ervaren? Dan is Live, Love, Run zeker wat voor jou! De doorgewinterde hardloopster zal er hoogstwaarschijnlijk wat minder aan hebben. Live, Love, Run koop je voor €20,- bij de boekhandel en online.

Plaats een reactie