Inspiratie: lichtsnoeren

He, wat heb jij nou aan de muur hangen? Een haakje met een snoer eraan? En hee, verrek het geeft ook nog licht! Yes, that’s right. Vergeet even de “gewone” lamp die je kant-en-klaar koopt. De nieuwste trend in de interieurwereld zijn de cheap-ass lichtsnoeren die je zelf monteert en ophangt. Wij geven je weer een nodige dosis inspiratie en tips om zelf aan de slag te gaan!

The little design cornerBron: The Little Corner

LizmarieblogBron: Lizmarieblog

EtsyBron: Etsy

Silver BlondeBron: Silver Blonde

My homeBron: My Home

TrendenserBron: Trendenser

Puik art
Bron: Puik Art

uusimusteBron: uusimuste

Nalle's HouseBron: Nalle’s House

The little design corner 2Bron: The Little Corner

Al geïnspireerd geraakt? Dan is het tijd om zelf aan de slag te gaan! Voor deze DIY heb je gelukkig echt geen handige handen nodig. Je zet het namelijk zo in elkaar. Kind kan de was doen! Je kan deze DIY ook zo duur (of goedkoop) maken als je zelf wilt. Wat het enige wat je nodig hebt is een lichtsnoer, lampje en een haakje of een console waar normaal gesproken een wandplank op rust (snap je ‘m nog?!). Het lichtsnoer kan je elk budget krijgen. Wil je niet te veel geld uitgeven? Kijk dan eens bij IKEA, Hema of Xenos. Wil je er een meer designer tintje aan geven? Bekijk in dat geval eens de merken als House Doctor, Hay en Muuto. Bij genoeg interieurwinkels en/of –webshops kan je een leuk exemplaar vinden. Even een kwestie van goed zoeken!

Maar nu: je hebt alle spullen in huis. En dan?! Kies eerst een plek waar je jouw lichtsnoer wil op hangen. De hipste plekken? Als “nachtlampje” naast je bed, als bureaulamp bij je werkplek of als leeslampje bij een fijn plekje in de woonkamer. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat de plek dicht bij een stopcontact of lichtbron moet zijn.

Bevestig de haak, wandconsole of iets dergelijks stevig aan de muur en wikkel vervolgens het lichtsnoer eromheen. Dan rest er nog maar één stap: het lampje erin draaien! En voilà, klaar! Dit is een stuk leuker dan een “gewoon” lampje, toch? Wij snappen deze leuke lichtsnoeren-trend wel!

Plaats een reactie